Котлети з індички "Особливі"

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Котлети з індички "Особливі"

Використовуємо звичайнісінький котлетний фарш (без хліба), але додавання кабачків, вівсяних пластивців та копченої індички робить котлети зовсім іншими на смак. Ароматні, соковиті, смачні котлетки виходять!
До того ж, до таких котлет можна не готувати гарнір, а подати лише овочі.

Список ингредиентов

  • філе індички сире 0,3 кг
  • філе індички копчене 80 г
  • цибуля ріпчаста1 шт, не велика
  • кабачок 120 г (1 маленький)
  • вівсяні пластівці2 ст л
  • молоко 30 мл
  • яйце куряче1 шт
  • молодий часник 1-2 зубки
  • сіль, чорний мелений перецьза смаком
  • сухарі для паніровки
  • оліядля смаження

Способ приготовления

Вівсяні пластівці залити молоком і витримати 10 хвилин.
Промити й почистити цибулю і часник. Нарізати на шматочки.
Філе індички промити і обсушити. Нарізати. Перекрутити через м'ясорубку філе індички, цибулю і часник (або скористатись блендером).

Кабачок помити, відрізати обидва кінці і дрібно нарізати – кубиками розміром 3-4 мм.
Копчене філе теж нарізати маленькими кубиками.
У миску викласти фарш, вівсяні пластівці, кабачок і копчене філе. Додати яйце, сіль та чорний мелений перець,

добре перемішати.

З фарша зформувати котлети, запанірувати їх у сухарях.

Смажити котлети на добре розізгрітій з олією сковороді, на невеликому вогні – до золотистої скоринки. Потім котлети перевернути і смажити з іншого боку.
Після чого в сковороду додати з півсклянки киплячої води і протушкувати котлети під кришкою на маленькому вогні ще хвилин 5.