Крекери з маком

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Крекери з маком

Чудові хрусткі крекери на дріжджовому тісті.

  • Кухня: Украинская кухня

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне 120 г
  • мак 2 ст л
  • цукор і сільпо 1/3 ч л
  • тепла вода 110 мл
  • оливкова олія 1 ст л
  • дріжджі сухі1 ч л без гірки

Способ приготовления

В чашу міксеру або комбайну насипати цукор, сіль та дріжджі. Потрохи, перемішуючи, додавати теплу воду. Потім додати приблизно половину просіяного борошна, перемішати.
Влити олію, додати мак, перемішати.
Потроху, перемішуючи, додвати рештки борошна. Вимішувати борошно хвилин 5-7. Потім, змастивши тісто олією (1-2 ч л), покласти його в глибоку миску. Миску з тістом прикрити рушником і поставити у тепле місце на 2-2,5 години, доки його об'єм не виросте вдвічі.

Потім тісто обім'яти і викласти на присипану борошном поверхню.
Розкачати тісто у пласт завтовшки 2-3 мм.

Нарізатитісто ромбами, квадратами чи трикутниками.
Деко вистелити силіконовим килимком або пергаментом, змастити вершковим маслом.

Перекласти печиво на деко і поставити у розігріту до 220 градусів С духовку. Випікати крекери 7-8 хвилин. Не перетримайте печиво в духовці, інакше воно вийде занадто сухим.

Готові крекери остудити і можна подавати. Крекери виходять хрусткими і пухкими.