Печиво на сметані

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Печиво на сметані

Ніжне і ароматне печиво, без яйць. Робити просто, виходить смачно.

  • Время приготовления: 1,5 часа
  • Количество порций: 1 деко
  • Кухня: Европейская кухня

Список ингредиентов

  • сметана 20 % 125 г
  • борошно пшеничне 160 г
  • цукор 80 г
  • мандаринова цедра 2 ч л
  • розпушувач тіста 0,5 ч л
  • сільна кінчику ножа

Способ приготовления

У чашу покласти сметану, цукор і цедру. Цедру я робила раніше, зі шкірок мандаринів. Якщо нема, можна натерти цедру з лимона чи апельсина. А ні – можна покласти ванілін.

Трохи збити сметану з цукром. Насипати борошно і добре перемішати.

З тіста зформувати шар, загорнути у плівку й покласти на 30 хвилин у холодильник.

Потім, відщипуючи маленькі шматочки тіста, формувати печиво у вигляді кульок. Вага тіста на 1 печиво – 9-10 г.
Розкласти кульки тіста на застелене пергаментом деко, відступаючи 2-3 см одне від одного.

Поставити деко у духовку, розігріту до 180 градусів С. Випікати протягом 20-25 хвилин. Готове печиво буде білого кольору, тому будьте пильні, щоб не перепекти його.

Печиво виходить ароматним, ніжним, в середині пухке. Зберігати печиво (якщо багато його зробили) краще у ємкості, що закривається, аби не почорствіло.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Смачне печиво

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую, Оксано!

Аватар пользователя ra36
6 уровень