Сиров'ялене куряче філе

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Сиров'ялене куряче філе

Найсмачніша закуска: ніжне, ароматне куряче філе! Виглядає дуже апетитно, не соромно і на святковий стіл подати.
І хоч минає кілька діб, поки готується філе, саме вашого часу страва потребує зовсім мало. Головне - набратись терпіння і дочекатись!

Список ингредиентов

  • куряче філе 1 шт (300 г)
  • морська крупна сіль70 г
  • чорний мелений перець1 кофейна ложка без гірочки
  • суміш прованських трав 0,5 ст л
  • коньяк40 мл
  • паприка 1 ст л з гірочкою
  • кумин и коріандрпо 1 ч л без гірочки
  • приправа каррі1 ч л з горкою

Способ приготовления

Куряче філе промиваємо та обсушуємо паперовим рушником.

В миску викладаємо всі приправи і змішуємо. Склад приправ можна змінити, додаючи ваші улюблені. От тільки паприку раджу залишити - вона дає готовому філе червоний відтінок, наче у копченого м'яса.

Додаємо коньяк, перемішуємо – повинна вийти густа волога маса (наче мокрий пісок, тільки колір інший). Я разом з коньяком додала ще приправу каррі - згадала про неї пізніше, тому тепер і додала.

Приблизно третину цієї маси викладаємо на дно ємкості, зверху кладемо філе і обмазуємо його цим маринадом. Філе повинно бути повністю вкрите маринадом. Ємкістю могуть слугувати металеві або пластикові контейнери.

Філе прикриваємо плівкою і ставимо невеликий гніт (в мене наповнена 0,5 л банка).
Ставимо контейнер з філе у холодильник на 24 години. За цей час двічі його перевертаємо.Вже при першому перевертанні видно, що філе почало випускати сік.

Через добу виймаємо філе. Воно матиме зовсім інший вигляд: стане більш щільним – віддасть рідину, а маринад стане рідким.

На смак м'ясо досить солоне. Занурюємо його на 30 хвилин у холодну кип'ячену воду.
А якщо по солі вам сподобалося (ви хочете, наприклад, це філе до пива подавати), просто промиваємо м'ясо холодною кип'яченою водою.
Мабуть, через те, що до складу маринаду входить паприка, м'ясо має вигляд, як підкопчене. Запах у нього - тонкий і приємний.

Потім філе ретельно обсушуємо,

обкачуємо в прованських травах (за бажанням) і

загортаємо у льляну серветку, або в марлю, складену у 2-3 шари.
Знову відправляємо філе у холодильник на 2-3 доби.

Потім нарізаємо і подаємо: як закуску до пива, чи закуску до столу, чи робимо бутерброди….

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже смачно!!!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Дякую, Іра!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Выглядит красиво, но... Без обид, но это не вяленое мясо. Вяление мяса/рыбы подразумевает сушку под воздействием солнечного света и потоков воздуха, при строго определённых температуре/влажности воздуха. В холодильнике таких условий, разумеется, нету. К тому же куриное мясо (в том числе и домашняя курица), не прошедшее должную обработку, таит в себе дополнительные риски. Так что кушать такой продукт довольно рискованно.

Аватар пользователя Spezza
5 уровень

Насчет того, что это не настоящее вяление, согласна полностью.
Насчет рисков - не согласна. Если филе покупать в магазинах (где на всю продукцию есть сертификаты качества), не думаю, что будет рискованно. К тому же гарантию дают и наличие алкоголя, и большое количество соли....

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Что кушать - личное дело каждого, конечно. Ни алкоголь, ни соль за 24 часа никакой гарантии не дают. И на выходе по сути - сырое куриное мясо. А есть курятину без обработки - небезопасно.

Аватар пользователя Spezza
5 уровень

Согласна, каждый сам решает, что он будет кушать. Спасибо за комментарий.

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Виглядає круто. Рая, рецепт на відмінно, одразу хочеться повторити.

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень