Заварний хліб з 3-х видів борошна

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Заварний хліб з 3-х видів борошна

Заварний хліб з 3-х видів борошна
Пухкий, духмяний хліб! Як для дріжджового хліба, готувати не довго, і дуже просто.

  • Кухня: Европейская кухня

Список ингредиентов

  • борошно: пшеничне в/гатунку, цільнозернове і пшеничне 2-го гатпо 100 г
  • дріжджі сухі 1 ч л
  • вода 200 мл
  • солод житній1 ст л без гірки
  • мед 1 ч л з гіркою
  • олія 2 ст л
  • сіль 1 ч л

Способ приготовления

150 мл води довести до кипіння, всипати солод і ретельно перемішати. Відставити, щоб суміш охолола.

Все борошно просіяти.
У глибокій мисці дріжджі змішати з медом, додати 50 мл теплої води, перемішати. Прикрити рушником і поставити у тепле місце, щоб дріжджі почали активізуватись.

Хвилин через 15-20, коли на дріжджах з'явиться пінна шапочка, а суміш з солоду стане теплою (градусів 30 С), вилити солод до опари і перемішати.
Додати цільнозернове борошно, перемішати. Потім всипати борошно 2-го гатунку, перемішати.
Влити олію, знову перемішати.
По частках додавати пшеничне борошно вищого гатунку, ретельно перемішуючи. Вимішувати тісто хвилин 10. Воно повинно бути м'яке та еластичне, не приліпати до рук.
Зформувати з тіста кулю, змастити її олією і покласти у глибоку миску.

Миску з тістом прикрити рушником і поставити у тепле місце хвилин на 40-50, доки воно вдвічі не збільшиться в об'ємі.

Потім тісто обім'яти, розплескати у прямокутник, скрутити рулетом. Підібгати краї рулета так, щоб його довжина була як довжина форми для випічки.

Покласти заготовку у форму, притрусити верх борошном. Прикрити форму з хлібом рушником і

ще раз поставити у тепле місце на 20-25 хвилин.

Потім форму з хлібом поставити у розігріту до 230 градусів С духовку, перші 10 хвилин – з паром.
Далі температуру знизити до 190 градусів С, випікати хліб ще 25-30 хвилин. Готовність перевіряти дерев'яною паличкою.

Готовий хліб дістати з духовки і вийняти з форми. Обприскати хліб водою і закутати у рушник, складений у 2-3 шари. Витримати так хліб 10- 12 хвилин, після чого розкутати і просто прикрити рушником. Витримати так хліб, поки він повністю не охолоне.
А потім можна нарізати і насолоджуватися!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Хороший хлеб получился. А солод, судя по цвету хлеба, неферментированный?

Аватар пользователя Nika_G
6 уровень

Спасибо!
Нет, солод ферментированный. Цвет получился не таким темным, потому что в составе совсем нет ржаной муки.
Я с этим солодом уже пекла, получался красивый темный цвет, но... там была ржаная мука.

Аватар пользователя ra36
6 уровень