Свинина у вині з овочами

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Свинина у вині з овочами

Свинина у вині з овочами
Ця страва дуже смачна! І овочі, і м'ясо виходять ніжними, ароматними і соковитими. Овочі можна брати й інші, за вашим смаком.

  • Время приготовления: 1,5 часа
  • Количество порций: 3-4 порції
  • Кухня: Европейская кухня

Список ингредиентов

  • свинина (вирізка аби шийна частина) 0,5 кг
  • морква1 шт
  • помідор 2 шт
  • цибуля ріпчаста 1 шт, велика
  • баклажан1 шт
  • часник 2 зубки
  • червоне сухе вино100 мл
  • сіль, перецьза смаком

Способ приготовления

М'ясо вимити. Посипати сіллю та чорним меленим перцем та залити вином. Трохи пом'яти м'ясо руками, щоб воно краще напиталося вином. Поставити у холодильник на 30 хвилин.

Овочі помити. Почистити моркву і цибулю.
Баклажани нарізати кільцями завтовшки приблизно 1 см, посолити і відставити на 20-30 хвилин. Потім промити й обсушити.

Моркву натерти на крупній тертці.

Цибулю нарізати напівкільцями.

Помідори натерти на середній тертці, видаливши шкурку.

З'єднати моркву, цибулю, помідори, дрібно нарізаний часник та трохи солі. Додати половину вина, в якому маринувалося м'ясо. Перемішати.

В змащену олією форму для запікання покласти шматок м'яса, обкласти баклажанами.

Зверху викласти моркв'яно-цибульну масу.

Поставити запікатися у розігріту до 190 градусів С духовку на 50-60 звилин. Через хвилин 20 подивитися: якщо утвориться бангато рідини, краще її злити, щоб страва не вийшла тушкованою.

Готове м'ясо викласти на тарілку, нарызати на шматочки завтовшки 1-1,5 см, поряд розкласти овочі.
І смакувати!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже цікава та апетитна страва

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую, Оксано!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Яка смакота!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дякую, Наталя!

Аватар пользователя ra36
6 уровень