Аргентинське печиво «Альфахорес»

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Аргентинське печиво «Альфахорес»

Це чудове пісочне печиво зі згущеним молоком. Надзвичайно ніжне, розсипчасте, м'яке - печиво просто тане у роті!
Кажуть, що печиво Альфахорес почали пекти в одному з жіночих католицьких монастирів ще на початку 19 століття. Спочатку це печиво було прямокутної форми, але з часом форма змінилася.
Існує кілька рецептів печива Альфахорес, але жоден не можна з певненістю назвати єдиним і неповторним, саме тим, що випікали в давнину монашки...

  • Количество порций: 2 деко печива
  • Кухня: Аргентинская кухня

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне 1 стакан
  • крохмаль0,5 стакана
  • вершкове масло 100 г
  • розпушувач1 ч л
  • жовтки курячих яєць 2 шт
  • цукор 1/3 стакана
  • коньяк1-2 ст л
  • начинка: згущене молоко 0,5 банки
  • горіхи арахіс (можна взяти інші) 0,5 стакана
  • цукрова пудра за смаком

Способ приготовления

Тепле, але не розтоплене вершкове масло розтерти з цукром, трохи збити. Додати жовтки і коньяк (або ром).
Продовжуючи перемішувати, додати крохмаль і розпушувач. Можна і ванілін.
Як завжди, частинами висипаємо борошно, постійно перемішуючи. Вийде м'яке гладеньке тісто. Загорнути тісто в плівку і залишити на столі на півгодини.
Духовку ввімкнути на 170 градусів С. Деко застелити пергаментом.
Шматок тіста на злегка присипаній борошном поверхні розкачуємо у пласт завтовшки 0,5 см. Вирізаємо стаканом печиво і обережно преносимо на деко. Обережно, тісто крихке!
Випікаємо 7-9 хвилин. Печиво залишається світлим, кремового кольору. Тому будьте уважні і не перепечіть його. Знімати з дека печиво слід за допомогою гострої лопатки – воно дуже крихке.
Залишити печиво охолонути.
Арахіс трохи обсмажити на сухій сковороді, зняти шкурку і за допомогою блендера подрібнити.
Подрібнені горіхи висипати у глибоку миску. Далі робимо так: нижню сторону одного печива змазуємо згущеним молоком і з'єднуємо з нижньою стороною іншого.

Трохи наносимо згущене молоко на бокову частину і прокачуємо, як колесом, по горіхам.
Так повторюємо для всього печива і розкладаємо його на плоскій поверхні. Десь через 30-40 хвилин обсипаємо печиво з обох боків цукровою пудрою.

Звісно, з цим печивом треба трохи повозитись, але воно варте того!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Гарне печиво

Аватар пользователя Котенок
5 уровень

смачно)))

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Дякую, дівчата!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Печиво супер

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую, Оксано!

Аватар пользователя ra36
6 уровень