Оладки з сочевиці, кабачка та сиру

Аватар пользователя vorobyshek
Кулинар 6 уровня
Оладки з сочевиці, кабачка та сиру

Пропоную вам ситний сніданок. Саме такий смакує моїй родині.
Сочевиця, кабачок та плавлений сир, це дуже смачне поєднання.

Список ингредиентов

  • сочевиця( зелена або коричнева) варена1 склянка
  • молодий кабачок тертий0.5 склянки
  • плавлений сир вершковий1 шт( 100 г)
  • яйце куряче1 шт
  • сільза смаком
  • борошно0.5 склянки

Способ приготовления

Сочевиця у мене зелена.
Готувала я ії на вечерю.
Заздалегідь залила водою, на 1 склянку сочевиці 3 склянки води та залишила на 1 годину.

Після злила залишок води.
Та варила до готовності -( сочевиця+ 2 склянки киплячої води) та без солі.
Варила хвилин 30, потім злила відвар та посолила.
Для оладків мені знадобилося всього 1 склянка вареної сочевиці.

Її я потовкла товкачем.

Кабачок натерла на дрібний тертці та злегка присолила, залишила на 5 хвилин.

Плавлений сир я спочатку заморозила, а потім натерла на дрібної тертці, яку заздалегідь намочила холодною водою.

До товченої сочевиці спочатку додати добре віджатий від соку кабачок, якого повинно вийти 0.5 склянки.
Та добре змішати.

Потім плавлений сир.
Та знову добре змішати.

Додати яйце.

Змішати до однорідності.

Та у кінці додати просіяне борошно.
Добре перемішати.

Смажимо оладки на невеликої кількості олії з обох боків до засмаженого кольору.
На середньому вогні.

Та смачного та ситного сніданку.
Ми завжди снідаємо ситно, інакше не вистачить сил на фізічну роботу, якої у нас вдосталь.

Оладки дуже смачні та цікаві.
Їх можна готувати й на святковий стіл, я впевненна.
Мені дуже подобається відчувати шматочки сочевиці у таких оладках.
Смачного і вам!