Яблучно- кокосові кексики

Аватар пользователя vorobyshek
Кулинар 6 уровня
Яблучно- кокосові кексики

Вчора дитина моя замовила на сніданок солодкої випічки.
А чому б і ні... Тому сьогодні вранці я на сніданок приготувала ось такі яблучно- кокосові кексики.
Смачні та дуже гарні.

Список ингредиентов

  • тісто:
  • яблука2 шт
  • цукор6 ст.л.
  • ванільний цукор1 ч.л.
  • сода0.5 ч.л.
  • борошно200 г
  • кисляк( кефір)200 мл
  • олія2 ст.л.
  • яйце куряче1 шт
  • штрейзель:
  • вершкове масло50 г
  • борошно50 г
  • цукор50 г
  • кокосова стружка3 ст.л.
  • кокосова стружка до тіста( за бажанням)2 ст.л.

Способ приготовления

Ще вчора ввечері я вирішила зробити кекси з штрейзелем. Та незвичайним, а кокосовим.
Тому ввчері, заздалегідь, зробила.
Спочатку просіяти борошно та натерти на тертці холодне вершкове масло.
Пальцями перетерти до крихти.

Додати цукор та кокосову стружку.
Також пальцями разом перетерти.
Прикрити кришкою або пакетом та у холод до потреби.

Зранкуя натерла на тертці 2 яблука та додала 2 ст.л. цукру та залишила.

З'єднати сухі складові:
Просіяне борошно, соду, залишок цукру та ванільний цукор.

Окремо( я з'єднувала у банці):
Збити виделкою яйце, додати кисляк або кефір та олію. Змішати.

До сухого влити кефірну суміш та добре змішати.
Додати яблука, які спочатку треба відокремити від рідини( я процідила через сито).
За бажанням можна додати 2 ст.л. кокосової стружки.
Змішуємо.

Викласти тісто у формочки( у мене залізні формочкі з паперовими формами, деякі з пергаменту).
Зверху, не шкодуючи, притрусити штрейзелем.

Та випікати у розігрітій духовці при 180 градусах 15 хвилин при нижньому нагріванню та ще 5-10 хвилин при верхньому нагріванню.
Виймаємо з залізних формочок, папірові можна залишити.
Та смачного сніданка!

Кексі запашні, смачні та дуже гарні.

Наш сніданок вийшов на славу...
Смачного і вам!