Ніжні яблучні міні-пироги з хрусткою посипкою на сніданок

Ніжні яблучні міні-пироги з хрусткою посипкою на сніданок

Ніжні, повітряні та легкі ...з мінімальною кількістю тіста, де практично одна начинка, а родзинкою тут виступає хрустка посипка з ароматом кориці .....все це про яблучні міні-пироги, а що ще потрібно для легкого літнього сніданку.

Список ингредиентов

  • яблука великі3-4шт. (300г)
  • яйця1 шт.
  • молоко50мл.
  • цукор (25г. в тісто + 10г. для посипки)35г.
  • борошно(35г. в тісто + 10г. на посипку)45г.
  • розпушувач тіста5г.
  • сіль1 щіпотка
  • масло вершкове мяке10г.
  • кориця1/2 ч.л.
  • олія для змащування форм

Способ приготовления

Розігріти духовку до 200 градусів.
Змішати 25 г цукру і яйце. Збити до піни.

Окремо змішати борошно, сіль і розпушувач.

Влити молоко, добре розмішати.

Змішати яєчну суміш з борошном і розпушувачем. Виходить рідке тісто.Яблука помити, очистити від шкірки і нарізати дуже тоненько. Відразу покласти нарізані яблука в тісто, щоб вони не потемніли.Все добре перемішати.

Змастити формочки олією без запаху.Викласти тісто в формочки. Гарненько розрівняти .

Для приготування посипки: змішати 10 г цукру, 10 г борошна, 10 г м'якого вершкового масла і корицю.Руками розмішати в крихту.

І викласти зверху тіста.

Поставити форми в розігріту до 200 градусів духовку і пекти близько 30 хвилин до золотистого кольору.

Вийняти формочки з духовки, дати повністю охолонути.Перед подачею зберігати в холодильнику, краще всього потримати ніч в холодильнику. (так що це все можна зробити ввечері і зранку ласувати смачними пирогами до кави чи чаю).Пиріг виходить дуже ніжний, практично без тіста, з хрусткою скоринкою.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.
  • tom
  • 23.08.18 - 10:24
  • #

Це щось неймовірне Дуже апетитно виглядає

Аватар пользователя tom
1 уровень

Дякую

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень