Домашня гранола з йогуртом та ягодами на сніданок

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Домашня гранола з йогуртом та ягодами на сніданок

Сьогодні у мене один з улюблених, корисних та швидких сніданків - гранола домашня з грецьким йогуртом та малиною, неймовірно хрустка та смачна. Також смачно з полуницями або ожиною.

Список ингредиентов

  • для домашньої граноли:
  • вівсяні пластівці2 скл.
  • оливкова олія3 ст. ложки
  • мед4 ст.ложки
  • кориця мелена 1 ч. ложка
  • горіхи, сухофрукти, насіння соняшника та гарбузадо смаку
  • для однієї порції сніданку:
  • гарнола домашня5-6 ст.ложок
  • йогурт натуральний густий150 г.
  • малина свіжа1/2 скл.
  • листя м'яти
  • ягідний сироп3-4 ст.ложки

Способ приготовления

Вівсяні пластівці з горішками, насінням,медом та олією підсмажити в духовці варто завчасно, тоді на приготування сніданку потрібно буде лише пару хвилин.
Для приготування домашньої граноли використовуємо вівсяні пластівці НЕ швидкого приготування.

У глибокій мисці змішати пластівці з корицею, горіхами і насінням.
Родзинки чи інші сухофрукти краще додавати згодом, через хвилин 15, так як вони швидше починають підсмажуватись у духовці, але у мене сьогодні готова суміш горішків з родзинками, в такому випадку потрібно не відходити далеко від духовки)))
Горіхи та сухофрукти можна додавати за своїм смаком.

Додати олію з медом, перемішати. Суміш рівномірно розкласти тонким шаром на бляшці, попередньо вистеленій папером для випічки. Гранолу відправити у розігріту до 160 градусів духовку приьлизно на хвилин 20-25. При цьому постійно помішувати і стежити аби все рівномірно підрум'янилось.

Після чого бляшку з гранолою дістати і дати повністю охолонути.
Готову, охолоджену, гранолу розкласти в чисті й сухі скляні банки, щільно закрити кришкою.
Цієї порції вистачить Вам не на один сніданок.

Для приготування сніданку у порційні тарілочки викласти шарами:
на дно тарілки ложку-дві граноли

- далі пару ложок йогурту

- зверху ягідний сироп до смаку (у мене малиново-смородиновий)

далі ягоди і знову все повторити ще один раз.
Після чого потрібно залишити гранолу з йогуртом та малиною на хвилин 15-30, час залежить від того на скільки хрусткою має залишатись наша домашня гранола)))

Готовий сніданок декорувати свіжими листачками м'яти.
Можна за бажанням зверху додати ще тертий шоколад.

Смачного!