Швидкий пиріг з капустою

Швидкий пиріг з капустою

Смачний та легкий в приготуванні , при доступному наборі продуктів і час на підготовку невеликий,що дуже важливо зранку при приготуванні сніданку. Цей пиріг можна приготувати заздалегіть і подати зранку на сніданок.

Список ингредиентов

  • тісто:
  • борошно пшеничне100г.
  • пластівці вівсяні50г.
  • кефір200мл.
  • яйца1 шт.
  • цукор1 ч.л.
  • щіпотка солі
  • сода1 ч.л.
  • олія50 мл.
  • начинка:
  • капуста білокачанна300г.
  • сир твердий50г.
  • яйця1шт.
  • сіль за смаком
  • олія для змащування форми

Способ приготовления

Капусту нарізати і залити крутим окропом на 10-15 хвилин, поки будемо займатися тістом (якщо будете готувати пиріг зимою , то капусту варто трішки протушити).

Змішати яйце, кефір і олію. Перемішуємо все віночком або ложкою, а не міксером!!! Додати чайну ложку соди і знову добре перемішати.

Вівсяні пластівці подрібнити в блендері , але не дуже дрібно, всипати їх в кефір.

Сюди ж додати просіяне борошно, сіль і цукор. Перемішати тісто до однорідності.Консистенція тіста - густа сметана.

Злити з капусти воду, злегка віджати її. Вбити туди яйце, посолити, приправити улюбленими спеціями. Перемішати начинку.

Форму для випічки (діаметр 20 см) простелити папером, змастити олією дно і боки форми. Половину тіста вилити в форму.

Рівномірно викласти капусту.

Зверху посипати натертим сиром. Так як в мене сир був вже нарізаний пластинами , тому я його нарізала соломкою.

І акуратно вилити зверху тісто. Рівномірно розподілити його ложкою.

Випікати пиріг в розігрітій до 190 ° С духовці 40-45 хвилин до рум'яності. Якщо верх пирога почне сильно рум'янитися, варто прикрити його фольгою.

Смачного!
Автор рецепту Mary Stone.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Пирог хорош и согласна, что приготовить его можно заранее и подать на завтрак

Аватар пользователя Лепачка
3 уровень

Дякую

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень