Пиріг з молодими буряками та фетою

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Пиріг з молодими буряками та фетою
  • Время приготовления: 45 минут
  • Количество порций: 4

Список ингредиентов

  • для тіста:
  • сир кисломолочний (домашній) 200 г.
  • яйце куряче1 шт.
  • масло вершкове (кімнатної температури)100 г.
  • борошно пшеничне200-220 г.
  • дрібка солі
  • для начинки:
  • буряки печені 250 г.
  • цибуля червона 1/2 шт.
  • фета100 г.
  • йогурт без цукру густий 3% жирн. 120 г.
  • цукор1 ч. ложка
  • олія1 ст.ложка
  • оцет бальзамічний 0,5 ч. ложки
  • горішки волоські подрібнені 2-3 ст. ложки
  • орегано за бажанням
  • сіль та перець до смаку

Способ приготовления

Борошно просіяти до миски, додати дрібку солі і вершкове масло, руками перемішати до утворення крихт.
Сир з’єднати з яйцем за допомогою виделки. Додати до борошна з маслом і замісити м’яке, еластичне тісто.
Розкачувати тісто відразу на пергаменті, завтовшки приблизно 5 мм. Перенести тісто до форми і поставити на 30 хвилин до холодильника.
Тим часом приготувати начинку:
цибулю дрібно порізати, підсмажити на олії, за бажанням можна додати зубчик часнику, далі додати тертий буряк, протушити помішуючи 5-7 хв., приправити цукром, сіллю, свіжозмеленим перцем і бальзамічним оцтом. Перемішати, ще хвильку протушити.
Розігріти духовку до 190 градусів. Тісто перед випіканням густо наколоти виделкою.
Випікати сирний корж приблизно 20-25 хвилин. Він має злегка зарум’янитись.
Далі корж дістати , нанести рівномірно густий йогурт, ложкою, зверху викласти буряк, сир-фету і подрібнені горіхи. Температуру зменшити до 180, випікати пиріг ще близько 10-12 хвилин.
Подавати до столу теплим зі свіжою зеленю.
Смачного!

Люблю пироги з такою начинкою, ось тут http://food.ua/recipes/40121 у мене ще подібний рецепт)))

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Смакота!

Аватар пользователя Виктория Сойка
1 уровень

Дякую

Аватар пользователя gutka
6 уровень