Рататуй

Аватар пользователя lakshmi
Кулинар 7 уровня
Рататуй

Пропоную приготувати на сніданок корисну овочеву страву - рататуй. Багатьом ця страва знайома, а хтось, можливо, чує про неї вперше. На мій погляд ця страва дуже корисна, тому що запікається в духовці. Рататуй - страва цілком самодостатня, але вона також може використовуватися як гарнір до м'ясних страв. Кінець літа і початок осені ідеальні для приготування рататую, так як саме в цей час можна скористатися овочами з городу.

Список ингредиентов

  • кабачок2 шт.
  • баклажани2-3 шт.
  • помідори 5-6 шт.
  • цибуля1 шт.
  • часник3-4 зуб.
  • прованські трави за смаком
  • сіль, перець за смаком
  • перець болгарській1-2 шт.
  • олія рафінована50 мл

Способ приготовления

Отже, що ж нам знадобиться? Свіжі кабачки, баклажани, помідори і для соусу болгарський перець, цибуля, часник і трохи томату. Чудовий набір, правда?

Приготування рататую почнемо з соусу. Для цього кубиками нарізаємо болгарський перець і цибулю.

Обсмажити овочі в невеликій кількості рафінованого масла. Пару помідорів треба протерти на тертці і додати у пательню.

Перемішаємо усі овочі, готуємо їх пару хвилин, додаємо подрібнений часник, сіль і ароматні трави, я беру прованські. Соус готовий. Пательню прикрити кришкою і відставити, поки будемо різати інші овочі.

Кабачки, баклажани і помідори нарізаємо кружечками по 5 мм. Бажано, щоб діаметр овочів був однаковим.

На дно жароміцної форми виливаємо половину приготованого соусу. Овочі викладаємо по колу, чергуючи кабачок-баклажан-помідор.

Таким чином заповнюємо всю форму. Зверху овочі трохи солимо і перчимо.

Той соус, що залишився, виливаємо зверху.

Форму накриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Готуємо рататуй 40-45 хвилин. Готову страву можна посипати подрібненим часником.

Рататуй розкласти по порціях і подавати до столу. До речі, ця страва смачна як в гарячому, так і в холодному варіанті.
Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Смакота! Ліка, скучила я за твоїми рецептами

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Спасибо Оксаночка! Что тебе сказать...Пытаюсь выкроить время, но его совсем не хватает Много учусь и до написания рецептов просто руки не доходят....

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Овочі - це дуже корисно, люблю цю страву.

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Спасибо Катюша! Мы это блюдо тоже очень любим

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Лика,шикарный завтрак! Полезный и вкусный! Давно тебя не видно было,очень рада увидеть твои рецептики!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Спасибо Наташенька! Мне очень приятно! Много учусь сейчас, плюс заготовки, совсем на рецепты не хватает времени Но буду стараться и что-то выкладывать периодически

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Поздравляю с РН,дорогая!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Спасибо Наташенька!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень