Пиріг зі смородиною і сиром

Пиріг зі смородиною і сиром

Сирна випічка завжди користується популярністю, адже вона не тільки смачна, а й корисна. А якщо поєднати в одному пирозі сир, мак, горіхи та сезонні ягоди, то вийде ще й дуже красиво. Цей пиріг можна приготувати на сніданок, але однозначно це сніданок вихідного дня!!!

Список ингредиентов

  • шоколадне тісто:
  • жовток яєчний2 шт.
  • какао15г.
  • масло вершкове125г.
  • борошно240г.
  • розпушувач тіста10г.
  • цукор50г.
  • макова маса:
  • білки яєчні2шт.
  • вода120мл.
  • крохмаль картопляний15г.
  • мак100г.
  • горіхи35г.
  • цукор50г.
  • сирна масса:
  • крохмаль картопляний30г.
  • цукор ванільний10г.
  • сметана75г.
  • смородина свіжа або заморожена75г.
  • сир домашній 300г.
  • яйця1шт.
  • цукор45г.

Способ приготовления

М'яке вершкове масло з'єднати з цукром і збити до пишної маси. По 1 додавати 2 жовтки, постійно збиваючи.Борошно просіяти з розпушувачем і какао і швидко вмішати в масляну суміш.Сформувати тісто

Розділити його на 3/4 і 1/4 частини. Загорнути кожну частину в харчову плівку і відправити в морозильну камеру на 35-40 хвилин.

100 грамів маку (сухого) подрібнити за допомогою кавомолки або іншим способом. Викласти мак в сотейник. Додати 120 мл води, довести до кипіння і варити на мінімальному вогні 3-4 хвилини. Мак повинен увібрати в себе всю воду. Охолодити.

У чашу кухонного комбайна (насадка металевий ніж) помістити 300 грам сиру, 75 грам сметани, 45 г цукру, 10 грам ванільного цукру, 1 яйце.Подрібнити до абсолютно однорідної маси.

Додати до маку нарізані великими шматочками горіхи, 15 г крохмалю, потім 2 білки збити з цукром (50 грам) в пишну стійку піну і акуратно порціями вмішати в мак.

Форму застелити пергаментом. Більшу частину тіста натерти в форму на крупній тертці. Виделкою рівномірно розподілити тісто по дну форми. Сформувати з неї основу і бортики висотою 2,5-3 сантиметри, злегка притискаючи тісто до дна і стінок форми.

Зверху викласти макову масу.

На неї - сирну.

На сирну масу рівномірно розкласти промиті ягоди.

На великій тертці рівномірно натерти, зверху, меншу частину тіста.

Випікати при 180 ° С 45 хвилин.

Смачного!