Пиріг зі смородиною і сиром

Сирна випічка завжди користується популярністю, адже вона не тільки смачна, а й корисна. А якщо поєднати в одному пирозі сир, мак, горіхи та сезонні ягоди, то вийде ще й дуже красиво. Цей пиріг можна приготувати на сніданок, але однозначно це сніданок вихідного дня!!!
- Время приготовления: 1,5 часа
- Количество порций: 10
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс "Літній сніданок для всієї родини"
Список ингредиентов
- шоколадне тісто:
- жовток яєчний — 2 шт.
- какао — 15г.
- масло вершкове — 125г.
- борошно — 240г.
- розпушувач тіста — 10г.
- цукор — 50г.
- макова маса:
- білки яєчні — 2шт.
- вода — 120мл.
- крохмаль картопляний — 15г.
- мак — 100г.
- горіхи — 35г.
- цукор — 50г.
- сирна масса:
- крохмаль картопляний — 30г.
- цукор ванільний — 10г.
- сметана — 75г.
- смородина свіжа або заморожена — 75г.
- сир домашній — 300г.
- яйця — 1шт.
- цукор — 45г.
Способ приготовления

М'яке вершкове масло з'єднати з цукром і збити до пишної маси. По 1 додавати 2 жовтки, постійно збиваючи.Борошно просіяти з розпушувачем і какао і швидко вмішати в масляну суміш.Сформувати тісто

Розділити його на 3/4 і 1/4 частини. Загорнути кожну частину в харчову плівку і відправити в морозильну камеру на 35-40 хвилин.

100 грамів маку (сухого) подрібнити за допомогою кавомолки або іншим способом. Викласти мак в сотейник. Додати 120 мл води, довести до кипіння і варити на мінімальному вогні 3-4 хвилини. Мак повинен увібрати в себе всю воду. Охолодити.

У чашу кухонного комбайна (насадка металевий ніж) помістити 300 грам сиру, 75 грам сметани, 45 г цукру, 10 грам ванільного цукру, 1 яйце.Подрібнити до абсолютно однорідної маси.

Додати до маку нарізані великими шматочками горіхи, 15 г крохмалю, потім 2 білки збити з цукром (50 грам) в пишну стійку піну і акуратно порціями вмішати в мак.

Форму застелити пергаментом. Більшу частину тіста натерти в форму на крупній тертці. Виделкою рівномірно розподілити тісто по дну форми. Сформувати з неї основу і бортики висотою 2,5-3 сантиметри, злегка притискаючи тісто до дна і стінок форми.

Зверху викласти макову масу.

На неї - сирну.

На сирну масу рівномірно розкласти промиті ягоди.

На великій тертці рівномірно натерти, зверху, меншу частину тіста.

Випікати при 180 ° С 45 хвилин.

Смачного!

- Дата публикации: 08.09.18 - 17:38
- Добавлен в кулинарную книгу: 3
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 2)