Ірландська вівсяна каша

Ірландська вівсяна каша

У нас вже похолодало, і хочеться чогось зігріваючого. Тому я вирішила приготувати на сніданок цю кашу. У неї додаються зігріваючі спеції. Вона виходить солодка та ароматна. А ще, ця каша дуже подобається доньці.

Список ингредиентов

  • молоко250 мл
  • пластівці вівсяні 50 г
  • кориця 1/3 палички
  • гвоздикадрібка
  • горіх мускатнийна кінчику ножа
  • імбир дрібка
  • цедра апельсина1 ч. л.
  • мед 0,5 ст. л.
  • журавлина (в'ялена)1 ст. л.
  • ізюм 1 ст. л.
  • цукор коричневий 2 ч. л.

Способ приготовления

У сотейник налити молоко, покласти частину палички корици, гвоздику, цедру апельсина, мускатний горіх та імбир. Довести до кипіння та проварити 1-2 хвилини.

Всипати в гаряче молоко вівсяні пластівці і після закипання варити 3 хвилини (я готую під кришкою), до загусання. Вимкнути плиту, залишити кашу на 5 хвилин.

Вмішати в кашу в'ялену журавлину, родзинки, мед.
Для мене з додаванням меду каша занадто солодка, а от донька любить саме таку. Тому я спочатку викладаю половину вівсянки у ремекін (формочку), а потім у решту додаю 1 ч.л. меду та викладаю в другу форму.

Зверху посипати коричневим цукром і поставити під розпечений гриль на 2-3 хвилини до карамелізациї цукру.

Відразу подавати до столу.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Яка смакота!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя Котенок
4 уровень

Смачна кашка, корисна! А паличку кориці після закіпання молока, треба вилучати чи ні?

Аватар пользователя Лепачка
3 уровень