Манна каша з гарбуза

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Манна каша з гарбуза

Манна каша з гарбуза – одна з класичних страв української кухні. Каша має приємну ніжну консістенцію, смачна, виглядає апетитно. До того ж в ній в порівнянні зі звичною манною кашею - додаткові вітаміни.
Гарбуза можна покласти і більше, тоді каша буде ще яскравішою.

Список ингредиентов

  • гарбуз 140 г
  • манна крупа1-2 ст л
  • молоко250 мл
  • вершкове масло 15 г
  • сіль, цукорза смаком

Способ приготовления

Гарбуз промити, почистити шкірку, видалити внутрішню рихлу частину з насінням. Нарізати гарбуз тонкими скибками.

Запекти гарбуза в мікрохвильвій пічці до готовності. Час запікання залежить від товщини скибок гарбуза, приблизно 5-10 хвилин.
Можна і зварити гарбуза у воді - на ваш вибір.

Потовкти гарбуза в пюре, залишивши трохи для подачі.

В молоко додати гарбуз, перемішати і поставити на вогонь.

Підігріти молочну суміш до гарячого стану (не до кипіння!) і всипати манну крупу, ретельно перемішуючи. Кількість крупи обирайте сакмостійно. Якщо додати 2 ст л манки, каша буде густою, якщо 1 – середньої густоти. Додати цукор та сіль за смаком.
Довести до кипіння и на мінімальному вогні варити кашу хвилин 7, до готовності.

Покласти у кашу вершкове масло, перемішати і подавати, прикрасивши маленькими шматочками гарбуза і м'ятою. Можна подавати кашу з будь-яким вареннм чи медом.