Оладки з кіноа та яблуками

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Оладки з кіноа та яблуками

Такі оладки не тільки смачні, але й корисні! Адже в кіноа (вона входить до ТОП-20 найкорисніших продуктів у світі) частка білка сягає 16-17 %, як у м'ясі. До того ж кіноа багата клітчаткою, вітамінаами, фософором, залізом, цинком, кальцієм... Багатий перелік!
Одне погано: вона у нас досить дорога...
Оладки з кіноа мають приємний смак, дуже ніжні і, охолонувши, не втрачають ні смаку, ні якостей.

Список ингредиентов

  • цільнозернове борошно 50 г
  • сіль 1 щіпка
  • варена кіноа50 г
  • кефір80 мл
  • цукор 1-2 ч л
  • розпушувач тіста 0,5 ч л
  • олія 1 ст л + для смаження

Способ приготовления

Зварити кіноа: всипати крупу у киплячу воду у пропорції 1:2, після кипіння варити під кришкою на малесенькому вогні протягом 15 хвилин. Готову кіноа витримати під кришкою ще 15 хвилин. Охолодити до теплого стану. З 50 г сухої кіноа вийде примірно 200 г вареної.

До кефіру додати олію, сіль, цукор та розпушувач. Перемішати.

Всипати кіноа, перемішати.

Додавати борошно, перемішуючи. Треба, щоб вийшло оладкове тісто густої консистенції.

Додати дрібно нарізані яблука. Знову перемішати.

Добре розігріти сковороду з олією. Викладати столовою ложкою тісто і смажити оладки на невеликому вогні, до утворення скоринки. Потім обережно перегорнути і смажити з іншої сторони.

Подавати оладки з джемом, медом, чи сметаною.

У холодному вигляді оладки залишаються м'якими та ніжними, ніяк не гірше від тілько-но приготованих.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Ніколи не пробувала такої крупи) Оладки дуже апетитні

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Оксано, я теж куштую уперше. Мені сподобалося, але дуже дорого (близько 200 грн за кг). Мене пригостили, тому й розкошую...

Аватар пользователя ra36
6 уровень