Огірчанка (суп з солоних огірків та кукурудзяної крупи)

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Огірчанка (суп з солоних огірків та кукурудзяної крупи)

Це старовинна страва української кухні. Раніше цей суп варили тільки з огірків, зі сметаною або молоком з борошном. Потім в рецепті почали використовувати кукурудзяну крупу, і суп став ще смачніший!
Краще використовувати шліфовану кукурудзяну крупу – так суп звариться скоріше, та й вигляд буде апетитнішим.
Сподіваюсь, такий незвичний суп сподобається тим, кому до вподоби розсольники....

Список ингредиентов

  • солоні огірки 3-5 шт
  • м'ясний бульйон (в мене – з яловичини)1 л
  • кукурудзяне борошно шліфоване100 – 110 г
  • морква, невелика сп зелень1 шт
  • сметана 4 ст л
  • сіль, чорний мелений перецьза смаком
  • зелень петрушкидля подачі

Способ приготовления

Зварити м'ясний бульйон, вийняти цибулю та м'ясо.

Нарізати огірки соломкою. Огірки можна почистити, а можна й так залишити – на ваш смак.
Моркву почистити, промитий й також нарізати соломкою чи брусочками.

У гарячий бульйон покласти кукурудзяну крупу, довести до кипіння.

Додати в кастрюлю огірки та моркву, поставити варити. Варити протягом 30 хвилин, до готовності інгредієнтів.

Наприкінці покласти у суп м'ясо, розрізане на шматочки, можна додати розсол з огірків за смаком. Довести до кипіння.

В готовий суп додати сметану і перемішати.

Готовий суп розлити по тарілках, посипати зеленню.

Смачний суп: ніжний, ароматний, ситний... І готувати дуже просто!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже апетитний

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую, Оксано!

Аватар пользователя ra36
6 уровень