Суп гречаний з картопляними галушками

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Суп гречаний з картопляними галушками

Дуже смачний, наваристий та ароматний суп! Приготування не займає дуже багато часу, зате урізноманитнить меню. Це чудова альтернатива звичному супу з гречаною крупою.

Список ингредиентов

  • м'ясний бульйон 0,5 л
  • картопля 1 - 2шт
  • морква1/3 шт
  • цибуля ріпчаста 1/3 шт
  • гречана крупа 3-4 ст л
  • олія 1 ст л
  • білок курячого яйця 1 шт
  • борошно пшеничне2 ст л
  • сіль, перць, спеціїза смаком

Способ приготовления

Гречану крупу висипати на суху сковороду і смажити на невеликому вогні хвилин 5. періодично помішувати. Підсмажена гречка в супі не розвариться, надасть йому нового приємного присмаку.

Розігріти бульйон (попередньо витягнувши з нього м'ясо) і всипату гречку. Варити хвилин 10.

М'ясо з бульйону нарізати чи розібрати на волокна.

Картоплю відварити у підсоленій воді й потовкти у пюре. Додати трохи збитий білок та борошно.

Ретельно перемішати. Присолити й поперчити за смаком. Картопляне тісто виходить не надто густим (зате галушки будуть ніжними).

Почистити і доібно нарізати цибулю й моркву та спасірувати їх до м'якості.

У киплячий бульйон з гречкою покласти галушки, формуючи їх за допомогою чайної ложки.

Варити, доки галушки не спливуть.

Потім покласти у суп м'ясо та пасіровані овочі. Довести до смаку, додаючи сіль, перець та спеції за сма
ком.
Варити ще хвилини 3-4 після закіпання.

Готовицй суп розлити по тарілках і притрусити зеленню.