Суп перловий сирний

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Суп перловий сирний

Незвичний суп-пюре! Дуже приємний вершковий смак, ситний і смачний! Так, довго готується, але виходить дуже смачно! М'ясо можна використовувати будь-яке, а можна і зовсім обійтися без нього, але з м'ясом вийде ситніше.

Список ингредиентов

  • перлова крупа 4 ст л з гірочкою
  • м'якоть телятини150 г
  • вода 1-2 ч л олія 550 мл
  • морква і ріпчаста цибуля по ¼ шт
  • олія1-2 ч л
  • плавлений сирок 1 шт (90 г)
  • сіль, чорний мелений перець, спеціїза смаком

Способ приготовления

Перлову крупу промити, потім залити 1-2 стаканами води. Залишити на 8-10 годин – так перлова крупа скоріше звариться.
М'ясо промити, залити водою. Довести до кипіння, зняти пінку і всипати підготовлену перлову крупу. Варити приблизно 1 годину – до готовності м'яса та крупи.

Помити й почистити цибулю и моркву. Моркву нарізати тонкими смужками, цибулю – кубиками.
На розігрітій з олією сковороді пасірувати моркву та цибулю до м'якості, хвилин 5-7.

З бульйону витягти м'ясо, покласти пасіровані овочі, перемішати. Довести до смаку, додаючи сіль, чорний мелений перець та спеції за смаком.
Варити все разом хвилин 7-10, доки всі овочі не стануть м'якенькими.

Весь суп протерти через сито (я спочатку перетерла блендером, а потім вже протерла: після блендера залишились маленькі шматочки крупи).

Знов налити суп у кастрюлю і довести до кипіння. Додати протертий на середній тертці плавлений сирок, перемішати.

Довести до кипіння, помішуючи. Варити ще пару хвилин.

Гарячий суп розлити по тарілках і одразу подавати.
Можна покласти у тарілку вершкове масло та зелень, за смаком.