Омлет «Ніжний» з манною кашею

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Омлет «Ніжний» з манною кашею

Готуємо омлет, але замість молока додаємо готову манну кашу – і отримуємо зовсім іншу страву!
Виходить дуже-дуже ніжний омлет, навіть більше схожий на суфле. Смак змінюється теж – стає просто чудовим! Після зняття зі сковороди омлет не опадає.
Що й казати: швидко, смачно! Як на мене – чудовий сніданок!

Список ингредиентов

  • куряче яйце 1 шт
  • манна каша3-4 столові ложки
  • сіль 2 щіпки
  • олія чи вершкове масло2 ч л
  • для каші: молоко 1 склянка
  • манна крупа 1 ст л (з гірочкою)
  • сіль1 щіпка

Способ приготовления

Зварити манну кашу, насипаючи манку у гаряче молоко (не кипляче), щоб не утворювалися грудочки. Остудити.

Яйце з дрібкою солі добре збити міксером або венчиком.

Додати манну кашу.

Перемішати.

На добре розігріту сковороду з маслом чи олією (або їх сумішшю) вилити омлетну масу.
Прикрити сковороду кришкою і поставити на самий маленький вогонь (я ще й на розсікатель полум'я поставила). Смажити впродовж 10-15 хвилин, доки нижня сторона не зарум'яниться. Потім обережно перегорнути і смажити ще пару хвилин.

Подавати омлет гарячим.
Дуже сподобався!