Рулет з повидлом на білках

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Рулет з повидлом на білках

В мене часто залишаються вільні білки - після приготування заварного крема або випічки печива. Зазвичай я їх використвую, випікючи рулети з начинками. Тісто виходить ніжне й пухке. А начинки можна робити різні, за смаком.

  • Время приготовления: 30 минут
  • Кухня: Европейская кухня

Список ингредиентов

  • білки курячих яєць 100 г (з 4-х яєць)
  • цукор 70 г
  • борошно пшеничне55 г
  • розпушувач тіста 3 г
  • лимонна кислотана кінчику ножа
  • цукрова пудра для посипки
  • густе повидло або джемдля начинки

Способ приготовления

Деко вислати пергаментом для випічки, змастити олією та присипати борошном.Розігріти духовку на 190 градусів С.
Борошно тричі просіяти разом з розпушувачем для тіста.
У чисту суху миску вилити білки, насипати лимонну кислоту і почати збивати: спочатку на малих обертах, потім на середніх, а згодом – на самих великих. Збивати до м'яких пиків.
За 3-4 рази, весь час збиваючи, додати цукор. Збивати до твердих пиків.

Всипати борошно з розпушувачем та обережно все перемішати ложкою.

Викласти ложкою тісто на підготовлений пергамент, розрівняти його прямокутником (тіста вистачає майже на все деко).
Поставити деко в духовку на 10-12 хвилин (орієнтуйтесь по своїй духовці).
Поки тісто випікається, підготувати силіконовий килимок (або пергамент), трошки присипати його борошном. Також приготувати ще один шматок пергаменту – по розміру деко, присипати його цукровою пудрою.

Готовий бісквіт перевернути на присипаний борошном килимок, а потім одразу – на пергамент з цукровою пудрою – таким чином, внутрішня сторона рулету опиниться зверху.

На неї намазуємо шар повидла й

одразу скручуємо тугий рулет.

Ретельно обертаємо рулет пергаментом і відкладаємо, щоб від пропитався.

Приблизно через 30-40 хвилин можна рулет нарізати і смаковати.

Маленьке уточнення (ділюся негативним досвідом). В мене було дуже кисле повидло з агрусу. Тому я в центр поклала ще полоску солодкого яблучного повидла. Вийшло дуже смачно, але куштувати рулет треба обережно, щоб не вимазатись.
А тісто – чудове!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Такий апетитний

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую, Оксано!

Аватар пользователя ra36
6 уровень