Пиріг з грушами на сирному тісті

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Пиріг з грушами на сирному тісті

Про цей пиріг можна сказати так: швидко, просто і смачно! Хрустка скоринка з безе, а всередині ніжні соковиті груші – це дуже смачно!
Замість груш можна використати і яблука. А цедру, якщо не любите, можна не класти.

  • Кухня: Украинская кухня

Список ингредиентов

  • сир кисломолочний 100 г
  • вершкове масло50 г
  • яйце куряче, крупне1 шт
  • борошно пшеничне 1 склянка
  • цукор 3/4 скляни
  • сільщіпка
  • розпушувач тіста 1 ч л
  • начинка: груші (очищені)300 г
  • вершкове масло 30 г
  • цукор 20 г
  • цедра мандарина (лимона, апельсина)1-2 чайні ложки

Способ приготовления

Сир перетираємо блендером, холодне вершкове масло натираємо на крупній тертці.
Відокремлюємо білок від жовтка, білок відправляємо у холодильник.

Жовток розтираємо з половиною цукру, додаємо сир, перемішуємо до однорідності. Потім всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і перемішуємо. Кладемо вершкове масло і

швидко замішуємо тісто, щоб масло не встигло розтанути. Тісто збираємо у шар, обгортуємо плівкою і відправляємо у холодильник на 1 годину.

Тим часом робимо начинку. Груші обчищаємо від шкурки, розрізаємо навпіл та вирізаємо серцевину. Нарізаємо груші невеличкими кубиками – приблизно по 1 см. Якщо ви не одразу будете обробляти груші, краще їх занурити у солоний розчин (10 г солі на 1 л води), аби вони не потемніли.

На сковороді розтоплюємо масло і викладаємо груші. На сердньому вогні, помішуючи, обсмажуємо груші протягом 2 хвилин. Потім додаємо цукор і цедру, перемішуємо.

Обсмажуємо ще хвилин 5-7, доки не з'явиться карамельний відтінок. Якщо у вас немає цедри або ви її не любите, можна додати корицю або ванілін. Охолоджуємо.

Тісто розкачуємо (воно липке, тому змочуємо качалку олією) у коло діаметром близько 25-28 см, завтовшки 0,6 – 0,8 см.
Перекладаємо тісто на деко, вкрите пергаментом для випічки або силіконовим килимком.

Викладаємо начинку, не доходячи до країв на 1 - 1,5 см.

Білки збиваємо з цукром у стійку піну та викладаємо ровним шаром на грушеву начинку.

Ставимо пиріг у розігріту до 180 градусів С духовку,

випікаємо приблизно 25-35 хвилин (час випічки залежить від особливостей духовки), доки поверхня білків не зарум'яниться.

Готовий пиріг обережно перекласти на блюдо.

Пиріг можна нарізати хвилин через 15, коли він трохи охолоне.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Яка смакота!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дякую, Наташо!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень