Котлети по-турецьки

Ще одні котлети, які готуються як оладки. Виходять ніжніми й соковитими. Гарного смаку додають спеції.
Готуються ці котлети з баранини, індички чи яловичини.
Подавати котлети по-турецьки можна з овочевим салатом або картопляним пюре чи з кашею, рисом.
Готувати їх дуже зручно: можна заздалегідь все приготувати, а коли настане час, просто вийняти з холодильника й підсмажити.
- Кухня: Турецкая кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Готуємо м’ясо!»
Список ингредиентов
- м'якоть телятини — 0,5 кг
- майонез — 100 г
- крохмаль картопляний — 1 ст л
- сіль, перець чорний мелений, гострий червоний перець — за смаком
- цукор — 2-3 щіпки
- зелень селери — 1-2 гілочки
- олія — для смаження
Способ приготовления

М'ясо промити й обсушити, потім дрібно порубити ножем. Зелень (можна взяти й петрушку) теж помити й обсушити, потім подрібнити.

В миску викласти м'ясо і зелень, додати сіль, цукор, чорний та червоний мелений перець, крохмаль та майонез.

Ретельно перемішати, щоб всі складові рівномірно розійшлися.
Перекласти масу у контейнер з кришкою і поставити на 12 годин в холодильник. Можна витримати і 24 години.

На сковороду з добре розігрітою олією викладати столовою ложкою котлетну масу, трохи розрівнюючи верх. Смажити котлети на середньому вогні до утворення золотистої скоринки. Потім котлети перевернути і смажити з іншого боку.

До котлет можна подати соус, в мене - вершковий, при подачі посипати рубленою селерою (чи петрушкою).

- Дата публикации: 19.11.18 - 14:53
- Добавлен в кулинарную книгу: 3
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 4)
Смачні котлетки
Дякую, Оксанка!
Отличные котлетки!
Спасибо, Лика!