Котлети по-турецьки

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Котлети по-турецьки

Ще одні котлети, які готуються як оладки. Виходять ніжніми й соковитими. Гарного смаку додають спеції.
Готуються ці котлети з баранини, індички чи яловичини.
Подавати котлети по-турецьки можна з овочевим салатом або картопляним пюре чи з кашею, рисом.
Готувати їх дуже зручно: можна заздалегідь все приготувати, а коли настане час, просто вийняти з холодильника й підсмажити.

Список ингредиентов

  • м'якоть телятини 0,5 кг
  • майонез 100 г
  • крохмаль картопляний1 ст л
  • сіль, перець чорний мелений, гострий червоний перецьза смаком
  • цукор 2-3 щіпки
  • зелень селери1-2 гілочки
  • оліядля смаження

Способ приготовления

М'ясо промити й обсушити, потім дрібно порубити ножем. Зелень (можна взяти й петрушку) теж помити й обсушити, потім подрібнити.

В миску викласти м'ясо і зелень, додати сіль, цукор, чорний та червоний мелений перець, крохмаль та майонез.

Ретельно перемішати, щоб всі складові рівномірно розійшлися.
Перекласти масу у контейнер з кришкою і поставити на 12 годин в холодильник. Можна витримати і 24 години.

На сковороду з добре розігрітою олією викладати столовою ложкою котлетну масу, трохи розрівнюючи верх. Смажити котлети на середньому вогні до утворення золотистої скоринки. Потім котлети перевернути і смажити з іншого боку.

До котлет можна подати соус, в мене - вершковий, при подачі посипати рубленою селерою (чи петрушкою).

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Смачні котлетки

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую, Оксанка!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Отличные котлетки!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Спасибо, Лика!

Аватар пользователя ra36
6 уровень