Паприкаш з курки (зимовий варіант)

Відома і старовинна страва угорської кухні. По суті, паприкаш – це ніжне м'ясо в підливі з тушених овочів та бульйона.
Паприкаш можна робити не тільки з курки, але й з ьелятини чи бараніни. Сметана та паприка - обов'язкові складові паприкашу.
Звісно, влітку, коли є соковиті, ароматні та яскраві болгарський перець та помідори, страва стає ще більш смачною. Але і взимку, використовуючи заморожений болгарський перець та в'ялені помідори, можна досягти такого ж чудового смаку. Звісно, можна використатати і свіжі помідори та перець – вони є в супермаркетах, але, на жаль, на смаку, ні аромату ці зимові овочі не мають, тому й страва з ними не буде такою яскравою та ароматною, як з замороженими та в'яленими овочами.
- Время приготовления: 1 час
- Количество порций: 2-3 порції
- Кухня: Венгерская кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Готуємо м’ясо!»
Список ингредиентов
- курячі стегна — 2 шт
- заморожений червоний болгарський перець — 2-3 ст л
- в'ялені помідори — 2-3 ст л
- бульйон курячий — 100 мл
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- сметана — 100 г
- борошно — 1 ст л
- паприка — 1,5 ст л
- олія — 1-2 ст л
- сіль, чорний мелений перець, спеції — за смаком
Способ приготовления

Курятину промити й обсушити. Нарізати кожне стегно на 3-4 частини. Зняти шкірку. Зі шкірки зрізати жир і розтопити його в сковороду. Якщо жиру замало, додати олію.

Розморозити червоний болгарський перець. В'ялені томати розрізати на невеличкі шматочки (приблизно 1,5 - 2 см).

Цибулю нарізати дрібними шматочками.

На розігріту з жиром сковороду викласти курятину і обсмажити на великому вогні до утворення рум'яної скоринки.
Курку перекласти в каструльку. Посолити й поперчити, додати спеції за смаком.
На ту ж сковороду (у жир, що залишився) викласти нарізану дрібними шматочками цибулю. Смажити на невеликому вогні до прозорості.
Додати паприку, перемішати. Тримати на маленькому вогні, помішуючи, 2-3 хвилини. Додати помідори та червоний болгарський перець. Тушкувати разом ще 5 хвилин.
(На жаль, в час приготувпання пішов сильний дощ зі снігом, а фотоапарат слабенький, тому фото не вийшли...)

Змішати борошно зі сметаною, ретельно перемішуючи, щоб не залишилося грудочок. Розвести сметанну суміш бульйоном і

вилити в каструльку до курки.
Курка повинна майже повністю покриватися соусом.

Поставити на маленький вогонь і тушкувати під кришкою протягом 40 - 50 хвилин.

Готовий паприкаш зняти з вогню й одразу подавати.
Смак літа!
- Дата публикации: 13.12.18 - 12:22
- Добавлен в кулинарную книгу: 4
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 2)
Дуже смачно та соковито!
Дякую, Наташо!