Кульки з листковим тістом на шпажках

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Кульки з листковим тістом на шпажках

Звичайний фарш, поєднаний з листковим тістом, створює нову привабливу страву! Навіть діти, які не люблять котлети, з радістю її куштують...
Маючи готове листкове тісто, страву готувати дуже просто.

Список ингредиентов

  • м'ясний фарш400 г
  • листкове тісто225 г (1 пласт розміром 12х27 см)
  • ріпчаста цибуля 1 шт, невелика
  • жовток курячого яйця1 шт
  • сіль, перець, спеціїза смаком

Способ приготовления

Шпажки занурити у воду і витримати так 30 хвилин, щоб вони не обгоріли під час запікання.
У фарш додати натерту на дрідбній тертці цибулю, сіль, чорний мелений перець та спеції за смаком.

Перемішати. Добре вибити фарш, щоб не розпався під час запікання.

Пласт розмороженого тіста розрізати на 4 полоски уздовж, а потім ще раз, поперек.

Зформувати з фаршу кульки розміром з перепелине яйце, або трохи менші. Треба прикинути, щоб розмір полоски тіста був лише трішки більший діаметра кульки.

На шпажку нанизати краєчок тіста, потім кульку.

Знову проткнути тісто, за нею кульку, і знову тісто.

І ще раз: кулька і тісто. Виходить, що на шпажці 3 кульки, обвиті тістом.

Утворилися такі симпатичні "змійки". Викласти шпажки на деко, вкрите пергаменом, і поставити в розігріту до 180 градусів С духовку на 20-25 хвилин.

Потім змастити тісто розбовтаним жовтком. Запікати ще хвилин 5-7, до готовності і рум'яного кольору.

Подавати страву одразу, гарячою.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

чудові шашлички!

Аватар пользователя Котенок
5 уровень

Дуже гарно та смачно!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Дякую, дівчата!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Класна ідея! Хоч на дитяче свято,хоч на новорічний стіл!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дякую!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень