Житні коржі з солодом на заварному тісті

Аватар пользователя ra36
Кулинар 6 уровня
Житні коржі з солодом на заварному тісті

Такі коржі завжди виручать, коли в домі немає житнього хліба. Готувати їх швидко і просто.
Коржі виходять м'які, ніжні. Солод надає красивого коричньового кольору та додає смаку.
Подавати житні коржі на заварному тісті можна до перших і других страв, робити з ними закусочні рулетики тощо.

  • Время приготовления: 30 минут
  • Количество порций: 6 шт діаметром 15 см
  • Кухня: Украинская кухня

Список ингредиентов

  • окроп 90-100 мл
  • олія 1 ст л
  • сіль 0,5 ч л
  • житнє і пшеничне борошно по 80 г
  • солод житній1 ст л з гіркою

Способ приготовления

Солод насипати в маленьку миску і залити окропом, перемішати.

В чашу міксера налити олію, насипати сіль та просіяне житнє і пшеничне борошно.
Додати тільки що підготовлений солод.

Перемішати. Кількість окропу може трохи коливатись (залежить від якостей борошна).

Замісити м'яке тісто. Відривати від тіста невеликі шматочки, приблизно як невелике куряче яйце.

Кожен шматочок тіста тонко розкачати, завтовшки 2-3 мм. За допомогою фігурного ножика вирізати коло по розміру сковороди (в мене – діаметром 15 см).

Змазати поверхню сковороди олією і добре розігріти. Викласти заготовку коржа на сковороду і смажити на вогні, трохи меншому від середнього, до утворення коричньових плямочок. Як посмажили одну сторону, перевернули на іншу. Поверхню сковороди більше не змащувати олією, смажити насуху.

Викладати по черзі заготовки коржів на сковороду, готові - складати стопочкою, у рушник.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже класний рецепт! Щойно приготувала і все зїли)) Смачний, швидкий, доступний - буду готувати постійно Дякую

Аватар пользователя Cveto4ek
0 уровень

Дуже вдячна за коментар!
Рада, що сподобалося! Я теж такі коржі часто готую...

Аватар пользователя ra36
6 уровень