Штолен сирний

Аватар пользователя Irina2408
Кулинар 6 уровня
Штолен сирний

Катерина вже поділилася своїм рецептом сирного штолена, але може і мій комусь сподобається, тому ж він відрізняється по рецептурі.. Дуже раджу вам його спекти, якраз встигне до Різдва відлежатися... З цих інгредієнтів виходить два штолена.

  • Время приготовления: 1,5 часа
  • Количество порций: 10

Список ингредиентов

  • родзинки300г
  • коньяк200мл
  • цукати150г
  • фундук100г
  • лимон1шт
  • вершкове масло250г
  • цукор250г
  • сир домашний250г
  • яйця2шт
  • розпушувач25г
  • борошно550-600г
  • журавлина вялена100г
  • додатково
  • вершкове масло110-130г
  • цукрова пудра400г

Способ приготовления

Родзинки, журавлину і цукати залийте на ніч коньяком. Я в цьому році залила бурбоном, можете залити будь-яким алкоголем на свій смак

З лимона зніміть цедру і вичавіть сік

Вершкове масло взбийте з цукром та ванилью

Додайте яйця, продовжуючи взбивати, потым сік лимона з цедрою, та сир

Додайте всі сухофрукти

Перемішайте

Додайте горіхи, які можете трохи підсушити на сковорідці та борошно з розпушувачем. Спочатку візьміть 550 г борошна, а при необхідності будете додавати.

Замісіть тісто. Воно буде м'яким, але при цьому буде добре лепіться, збиратися в грудку. Викладіть на пріпиленний борошном робочу поверхню. Розділіть тісто на дві частини

Кожну розкачайте в прямокутник

Поділіть приблизно «на око» на 3 частини і закладіть внахлест

Випікайте в розігрітій до 180 ° C духовці приблизно 1 годину. Якщо буде сильно пригоряти верх, прикрийте фольгою.

Дістаньте з духовки і змастіть розтопленим вершковим маслом. (Додаткові 110-130г на два штолена)

Рясно посипте через сито цукровою пудрою.

Загорніть в пергамент, а потім - в фольгу щільно і відправте на «лежанку» в прохолодне місце на 1-4 тижні.

Він дуже смачний й зразу, але всеж по традиції треба дати поліжати, тоді він стане ще смачніше!!! Смачних та веселих свят!!!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Супер Свій я вже спекла, дозріває (фото на сайті з архіву) Скористаюсь ще твоїм рецептом))) обожнюю різдвяну випічку

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Катюша, буду дуже рада якщо скористаєшся рецептом. У мене теж два стоять на витримці, дріжджовий-класичний і на пиві, а це вже третій поставила. Але пекла ще днів десять тому)))

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Штолени - чудова річ!!! ОБОЖНЮЮ!!!

Аватар пользователя ra36
6 уровень

Дякую, Рая! Я теж дуже люблю!!!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Ириш,просто бомбезный разрез! Молодец!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Наташа, спасибо большое за похвалу!!! Да, в этом году у меня творожный высокий вышел

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Дуже красивий

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую, Оксана!!!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Очень аппетитный штолен, быстрее бы праздники. Смакота. великолепный на разрезе!!!

Аватар пользователя Ганка
6 уровень

Спасибо. Да уж будет чем угоститься на праздники!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Ирочка, прекрасный штоллен! Я тоже уже спекла, вызревает

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Ликуся, спасибо большое! Я три испекла))))

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень