Цільнозернові кекси "Казкові"

Аватар пользователя vorobyshek
Кулинар 6 уровня
Цільнозернові кекси "Казкові"

Зимними вечорами та й не тільки. З чашечкою чаю або кави. Смачні та неймовірно корисні кекси...
Цікаво? Будьте ласкаві, заходьте у гості.

Список ингредиентов

  • цукор230 г( 1 склянка об'ємом 250 мл)
  • яйце куряче3 шт( чиста вага- 134 г)
  • молоко сухе1 ст.л.
  • ванільний цукор1 ч.л.
  • смалець50 г
  • сік лимону або яблучний оцет1 ч.л.
  • сода0.5 ч. л.
  • обойне борошно( борошно грубого помелу, цільнозернове)265 г

Способ приготовления

Заходьте гості дорогі. Я розповім і покажу, як можна смачно готувати з такого не дуже звичного борошна.
Борошно ми мелемо самі, з зерна та жорнами, вручну.
Я його просіваю від великих висівок, а дрібненькі залишаються у борошні.

Почнемо.
В миску насипаємо цукор та ванільний цукор. Додаємо яйця.
Яйця у мене середні, не дуже великі, бо домашні. Тому я зважила яйця без шкарлупки на вагах.

Віночком добре змішуємо до однорідної піни.

Додаємо просіяне через сито сухе молоко.

Добре перемішати та додати розтоплений смалець.
Смалец підійде як свинячий, так і з птиці.
У мене зараз смалець з гусака.
Змішати.

Потім додати сік лимону або яблучний оцет та потроху ввести спочатку трохи борошна з'єднаного з содою, перемішати до однорідності. А після також потроху ввести решту борошна.

Вийде ось таке тісто. Досить густе.

Розкласти тісто по формах.
У мене маленькі формочки, які я застилаю паперовими формочками. Я їх додатково змащую смальцем або олією.
У мене вийшло рівно 10 кексів.
П'ять з них я зверху присипала додатково цукром.

Випікати у розігрітий духовці при температурі 180 градусів, з конвекцією до золотавого кольору.
Це десь близько 20 хвилин.
Вийняти з духовки та дати охолонути.
Деякі з кексів( з тих, що не були присипаними цукром) я прикрасила желтковою глазур'ю( 1 яєчний жовток розтерла добіла з 2 ст.л. цукру).

Та смачного, мої любі друзі!

Бачите, яка різна поверхня у кексів?
Ті, що з тріщинами- це ті, що були присипані цукром.
Ті, що мають більш однорідну поверхню- без посипання цукром. Їх можна прикрасити будь-якою глазур'ю.

Ось поблизу.
Бачите, як гарно....

А ось і ті, що я прикрасила глазур'ю. Зверху можна ще прикрасити якимись прикрасами на ваш вибір.

А ось і розлом ціх смачних кексів.
Все дійсно пропечене та розсипчасте.

А це кекси з додаванням какао. Всього лише одна столова ложка і так змінює колір.

А в розломі вони такі ж гарні, як і зверху.

Спробуйте обов'язково ці неймовірно смачні та такі корисни кекси, з такого не звичного борошна.
Воно того варте, я гарантую...
Цей смак та аромат, не зрівняти ни з чим. Це щось таке казкове та незвичайне.

Смачного вам чаювання мої любі друзі!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Смачні кекси!

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень