Крекери домашні цільнозернові

Аватар пользователя vorobyshek
Кулинар 6 уровня
Крекери домашні цільнозернові

Пропоную вам приготувати смачні домашні крекери. Які можна робити, як солодкими до чаю або солономи....
Такі крекери можна готувати у Пост, якщо робити їх на олії.

Список ингредиентов

  • борошно грубого помелу300 г
  • сіль0.25- 0.5 ч.л.
  • цукор1-2 ч.л.
  • сода0.5 ч.л.
  • смалець або олія6 ст.л.
  • вода холодна150 мл

Способ приготовления

Все дуже просто та легко.
Спочатку з'єднуємо сухі складові.
Якщо ми робимо солодкі, то цукру більше- 2 ч.л., а солі менше- 0.25 ч.л.
Якщо солоні, то цукру менше- 1 ч.л., а солі більше- 0.5 ч.л. До солоних я ще додаю щіпку італійських трав, виходить дуже ароматно.

Потім додаємо воду та розтоплений смалець або олію.
Зі смальцем хрусткіше та довше не черствіє( якщо робити багато).

Замішуємо пластічне тісто( я замішую з допомогою комбайна, насадкою- гак).
Тут у мене подвійна порція тіста.

Загортаємо у харчову плівку або в пакет, але дуже щільно.
Та залишаємо при кімнатної температури на півгодини.

Далі я тісто поділяю для зручності на частини.
Кожну частину розкочую у пласт завтовшки 3-5 мм.
Розрізаю на крекери.

Перекладаю на деко з пергаментом та виделкою або зубочисткою роблю дірочки.

Випікати у розігрітій духовці при 180 градусах 10-15 хвилин до золотавого кольору.

Виходять дуже смачні домашні крекери.

Гарні на вигляд.

Та неймовірно хрусткі( особливо, ящо на смальці).
Смачного чаювання і вам!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Вітаю з рецептом тижня!

Аватар пользователя Youlik
1 уровень

Дякую!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень