Німецький сирний штолен

Аватар пользователя lakshmi
Кулинар 7 уровня
Німецький сирний штолен

Друзі, вітаю усіх З Новим роком і Різдвом! Задовго до свята я готувала сирні штолени і перший з них розрізала на Новий рік.
Штолен (Stollen) - це традиційний німецький різдвяний пиріг, без якого складно уявити собі святковий стіл. Рецептів штоленів дуже багато і я вирішила помалу освоїти декілька рецептів.

Список ингредиентов

  • борошно550-600 г
  • цукор250 г
  • яйця2 шт.
  • сир 9%250 г
  • масло вершкове250 г + 100 г для змащювання
  • сухофрукти(чорнослив, курага, журавлина, родзинки)150 г
  • цукати(ананас, папайя)100 г
  • ром150 мл
  • мигдаль150 г
  • лимон1 шт.
  • розпушувач15 г
  • цукрова пудра100 г
  • цукор ванільний20 г

Способ приготовления

За декілька днів до випічки треба замочити в ромі сухофрукти. У мене вийшло 4 дні.

М'яке вершкове масло збити з цукром. По одному додати яйця, збиваючи після кожного.

Додати протертий сир, ванільний цукор, лимонний сік і цедру одного лимона, продовжити збивати.

Борошно просіяти з розпушувачем, змішати з сирною масою.

Мигдаль порубати, вмішати в тісто. Сухофрукти і цукати помістити на сито, щоб пішла зайва рідина, присипати борошном, також додати в тісто, ретельно вмішуючи. З сухофруктів у мене світлі і темні родзинки, курага, чорнослив і журавлина.

Замісити тісто.

Розділити тісто на 2-3 частини, сформувати овальні буханці, надаючи їм форми штоллена.

Випікати штолени близько години при 180 градусах. Теплими штолени змастити розтопленим вершковим маслом і посипати цукровою пудрою.

Штолени повністю остудити, потім загорнути в пергамент, прибрати в пакет, залишити для "дозрівання" на 1-3 тижні.

Смачного! Веселих свят!