Цільнозерновий бісквітний рулет з белково-заварним кремом

Аватар пользователя vorobyshek
Кулинар 6 уровня
Цільнозерновий бісквітний рулет з белково-заварним кремом

Друзі мої, у свято Світлого Різдва Христового, я хочу вас пригостити повітряним та смачним рулетом з білковим кремом...

Список ингредиентов

  • рулет:
  • яйце куряче6 шт( категорії с1)
  • цукор6 ст.л.( 105 г)
  • цільнозернове борошно6 ст.л. с невеликою горкою( 85 г)
  • сільна кінчику ножа
  • сік лимонудекілька крапель
  • сухе молоко1 ст.л.
  • білковий крем:
  • білок яєчний охолоджений4 шт
  • цукор240 г
  • вода75 мл
  • сік лимону2 ч.л або 2 ст.л.
  • какао-порошок1 ст.л. для прикраси

Способ приготовления

У першу чергу включаємо духовку на розігрів до 180 градусів.
Треба зробити бісквітне тісто.
Форму або чашу, у якій ми будемо збивати тісто, треба змастити сіком лимону.
З'єднуємо яйця, цукор та дрібку солі.

Борошно просіяти та додати сухе молоко.

Яйця з цукром треба збити у піну, до збільшення втричі.

Потроху додавати борошно з сухим молоком та змішувати на невеликій швидкості міксером.

Ось і готове тісто.

Деко розміром 35*30( у оригіналі було 41*30 см) треба застелити пергаментом, який змастити маргарином, вершковим маслом або як я- смальцем.
На нього зверху вилити тісто, та дати трохи постояти, всього 1-2 хвилинки, щоб тісто стало рівномірніше.

Випікати у розігрітій духовці при 180 градусах 10-12 хвилин до золотавого кольору.
Вийняти та дати охолонути прямо на деку.

Робимо крем.
Чашу, у якій ми будемо збивати білки, треба змастити сіком лимону.
Додаємо охолоджені білки, які збивати 5 хвилин у піну.
Після додати 40 г цукру та збивати ще 15 хвилин.

Тим часом готуємо сироп.
До 200 г цукру додати 75 мл води.
Варити після закипання 10 хвилин або ж, якщо были точніше: до 110 градусів або за ложкою, яку вийняли з сиропу, повинна стікати тоненька цівка, плавно в кінці переходить в тонку нитку.

Гарячий сироп тонкою цівкою вливати у білкову піну та збивати ще 15 хвилин.

Рулет разом з бісквітним рулетом перекласти з дека на стіл.
Частину отриманого крему викласти зверху на бісквіт.

Розрівняти одинаковим шаром по бісквіту.

Та за допомогою пергаменту згорнути у рулет.

Зверху також змастити кремом та притрусити какао.

Нарізати гострим ножем на шматочки.
Бачите, крем добре зберігає форму.

Та смачного чаювання, мої друзі!

А ось і ближче, щоб ви могли переконатися, що бісквіт з цільнозернового борошна, такий же гарний, як із борошна вищого сорту.
Такий же повітряний та ніжний, такий же смачний, але корисніший.
Пригощайтеся і ви!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Прощавай, таліє, я зрадила тобі з рулетом!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дякую!
Цільнозернова випічка корисна для тих, хто на дієті. Цільнозернове борошно має у собі всі корисні мінерали, вітаміни та висівки.

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Смачний рулет!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень