Цільнозернові дріжджові рогалики

Аватар пользователя vorobyshek
Кулинар 6 уровня
Цільнозернові дріжджові рогалики

З Хрещенням Господнім вас усіх!
Я до вас ще з одними рогаликами. Але на цей раз, рогалики дріжджові цільнозернові.
Пухкі, м'якесенькі, смачні...

Список ингредиентов

  • тісто:
  • цільнозернове борошно500 г
  • сільщіпка
  • молоко250 мл
  • смалець ( або олія)75 г( 100 мл)
  • цукор100 г
  • дріжджі1,5 ч.л.
  • для змазування:
  • смалець ( або олія)30 г
  • цукордля посипання за смаком
  • спеції( пряникові або ванільний цукор)за смаком

Способ приготовления

Спочатку робимо тісто.
Я зробила його за допомогою хлібопічки на режимі Тісто -1 година.
Але все ж таки я робила за допомогою опари:
1 ст.л. борошна+ 1 ч.л. цукру+ дріжджі+ 3 ст.л. води( всього від загальної кількості відібрати, тільки дріжджі йдуть всі).
Під плівку харчову та у тепло на 10 хвилин до збільшення втричі.
В відро хлібопічки я влила розтоплений смалець, щіпку солі додала, та влила тепле молоко. Опісля додала опару, просіяла борошно та зверху цукор.

Тісто я поділяю на частини для зручності.
Кожну частину розкочую у пласт у формі кола.
Змащую розтопленим смальцем та притрушую цукром, а зверху пряниковими спеціями або ванільним цукром ( частину так, частину інакше).

Розрізаю на сегменти.

Та згортаю у рогалик та викладаю на деко з пергаментом.
У мене вийшло два дека рогаликів.
Залишаємо на підхід у теплому місці( а тим часом починаємо розігрівати духовку до 180 градусів).

Коли духовка розігрілася, то починаємо випікати рогалики.
До золотавого кольору, приблизно 15-20 хвилин.
Поки вони гарячі, перекладаємо їх на підніс або другий посуд.

Рогалики пухкі та м'якесенькі, як хмаринка.
На смальці вони більш пухки та м'які, ніж на олії. Але і на олії також смачно.

А ось і розлом рогалика.
Бачите, який він гарний?
Смачного чаювання і вам, мої друзі та ще раз зі святом!