Сирник зі смородиною

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Сирник зі смородиною

Сирники — це моя улюблена випічка. Маю чималу колекцію рецептів, сьогодні пропоную приготувати до чаю дуже смачний сирник з ягодами, на основі з вівсяних пластівців. Готувати його дуже легко, а результат завжди смачний.

Список ингредиентов

  • пластівці вівсяні50 г.
  • вівсяне борошно50 г.
  • цільнозернове борошно10 г.
  • олія кокосова35 г.
  • мед/цукрова пудра/фінікі за смаком
  • дрібка солі
  • для начинки:
  • сир кисломолочний (краще домашній)200 г.
  • мед/цукрова пудра за смаком
  • борошно рисове2 ст. ложки
  • яйце1 шт.
  • йогурт натуральний/сметана2 ст.ложки
  • крім того:
  • смородина або чорниця3 ст. ложки

Способ приготовления

Для приготування основи потрібно змішати вівсяні пластівці з просіяним борошном. Додати сіль і цукрову пудру.
Вівсяне борошно можна приготувати власноруч, змоловши у кавомолці вівсяні пластівці, так навіть краще, оскільки куплене борошно частенько у готовій страві злегка гірчить.

Кокосову олію розтопити на паровій бані (у мене разом з медом).
Кокосову олію при бажані можна замінити вершковим маслом. Мені наприклад дуже подобається кокосовий аромат вже готового сирника.
Підсолоджувач також можна обрати за своїм смаком.

У глибокій мисці з'єднати борошно з олією. Вимішувати спочатку за допомогою ложки, поки тісто розсипчасте, відкласти 2 ложки для посипки зверху.

Дно та боки форми для випікання вистелити пергаментом. Масою з тіста викласти дно форми, за бажанням можна сформувати не високі бортики.
Розмір моєї форми 22 см. на 8 см.

Свіжий домашній сир (у мене сьогодні 5% з магазину) за допомогою блендера ретельно змішати з цукровою пудрою, рисовим борошном (якщо немає можна замінити на ложку кукурудзяного крохмалю), сметаною або йогуртом, як у мене та яйцем, на гладку однорідну, кремоподібну масу.

Сирну масу викласти на шар тіста, розрівняти.

Зверху на сирну масу рівномірно розкласти ягоди, у мене заморожена смородина.

Насамкінець розподілити рівномірно крихти тіста.

Випікати сирник при температурі 175-180 градусів приблизно 25-30 хвилин. Готовий сирник дістати з духовки та повністю охолодити, не дістаючи його з форми.

Коли охолоне, подавайте до столу))

Ось вам шматочок поближче))) Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Смакота!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

дякую)

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Смачно та гарні фото!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

дякую))

Аватар пользователя gutka
6 уровень