Торт "Наполеон"

Аватар пользователя gutka
Кулинар 7 уровня
Торт "Наполеон"

Додам на сайт ще один рецепт відомого торта "Наполеон". Хрусткі коржі та ніжний заварний крем нікого не залишить байдужим.
Сама раніше пекла цей торт за складнішим рецептом, готувала два види тіста, а цей просто знахідка, простіший і при цьому також дуже смачний.

Список ингредиентов

  • для тіста:
  • борошно пшеничне220-240г.
  • маргарин100 г.
  • розпушувач тіста0,5 ч.ложки
  • пиво світле125 мл.
  • дрібка солі
  • для крема:
  • молоко500 мл.
  • яйце1 шт.
  • жовток1 шт.
  • крохмаль кукурудзяний2 ст. ложки
  • цукор 150-200 г.
  • масло вершкове (кімнатної температури)100 г.

Способ приготовления

Спочатку готуємо заварний крем: окремо змішати яйце, жовток, цукор, крохмаль і півсклянки молока, щоб не було грудочок. Решту молока поставити на вогонь і довести до кипіння. Після чого вогонь зменшити й постійно помішуючи влити солодку яєчну суміш. Варити крем, поки не загусне, не забувати помішувати! Зварений крем залишити для охолодження.
Пізніше додати вершкове масло, важливо аби крем і масло були кімнатної температури!, за допомогою міксера.

Для тіста на коржі для "Наполеону" мені більше подобається використовувати маргарин. У глибоку миску просіяти борошно, додати сіль і розпушувач, перемішати. До борошна натерти на грубій стороні тертки маргарин, перемішати. Влити холодне пиво і замісити еластичне тісто, як на вареники.
Для торта діаметром 16 см. тісто розділити на 12 рівних частин і відправити до холодильника на 40-60 хв. Далі кожну частину розкачувати тонко, я надавала округлу форму за допомогою тарілки.

Випікати недовго у гарячій духовці (190-200 градусів) до золотавого кольору, на сухій бляшці, яку трішки притрусити борошном, але тільки для першого коржа.
Насамкінець обрізки тіста розкатуємо і випікаємо корж для посипки готового торта.

Кожний корж промащуємо заварним кремом. Зверху "Наполеон" також змащуємо заварним кремом і посипаємо крихтами. Так, як на фото тортик виглядає відразу, ставимо його на ніч у холодильник, за декілька годин коржі від крему розм'якнуть і він трішки "впаде".

Смачного та ароматного чаювання!

Ну дуже смачно)))

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Оце так смакота

Аватар пользователя Youlik
1 уровень

дякую

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Отличный рецепт!

Аватар пользователя Nika_G
6 уровень

Спасибо)

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Цікаве тісто,треба спробувати! Люблю хрусткі наполеони!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

І я люблю)) рекомендую спробувати.

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Обожаю Наполеон! Катерина, дуже аппетитний!!!

Аватар пользователя Irina2408
6 уровень

Дуже дякую. У нашій родині цей торт печемо завжди до кожного свята)))

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Первый раз слышу, чтобы тесто на "Наполеон" было на пиве! Интересно!
И что, после стояния ночи в холодильнике коржи хрустят?

Аватар пользователя Magonija
0 уровень

Ні, після ночі не хрустять.

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Катюша, интересный рецепт тортика, не знала, что можно печь на пиве, надо попробовать. Люблю "Наполеон", но последнее время не готовила. Благодарю за рецепт

Аватар пользователя Ганка
6 уровень

Я також дуже люблю цей торт. Існує чимало рецептів, цей мені дуже сподобався. Рекомендую))

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Катюша, поздравляю с рецептом недели.

Аватар пользователя Ганка
6 уровень

Спасибо большое

Аватар пользователя Youlik
1 уровень

Дякую)

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Поздровляю з рецептом недели!

Аватар пользователя Youlik
1 уровень

Дуже дякую)

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Катюша, прекрасный тортик! Поздравляю с рецептом недели!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

дякую

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Вітаю з рецептом тижня!

Аватар пользователя Котенок
5 уровень

Дякую дуже приємно

Аватар пользователя gutka
7 уровень