Торт "Наполеон"

Додам на сайт ще один рецепт відомого торта "Наполеон". Хрусткі коржі та ніжний заварний крем нікого не залишить байдужим.
Сама раніше пекла цей торт за складнішим рецептом, готувала два види тіста, а цей просто знахідка, простіший і при цьому також дуже смачний.
- Количество порций: 6
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Смачне чаювання»
Список ингредиентов
- для тіста:
- борошно пшеничне — 220-240г.
- маргарин — 100 г.
- розпушувач тіста — 0,5 ч.ложки
- пиво світле — 125 мл.
- дрібка солі
- для крема:
- молоко — 500 мл.
- яйце — 1 шт.
- жовток — 1 шт.
- крохмаль кукурудзяний — 2 ст. ложки
- цукор — 150-200 г.
- масло вершкове (кімнатної температури) — 100 г.
Способ приготовления

Спочатку готуємо заварний крем: окремо змішати яйце, жовток, цукор, крохмаль і півсклянки молока, щоб не було грудочок. Решту молока поставити на вогонь і довести до кипіння. Після чого вогонь зменшити й постійно помішуючи влити солодку яєчну суміш. Варити крем, поки не загусне, не забувати помішувати! Зварений крем залишити для охолодження.
Пізніше додати вершкове масло, важливо аби крем і масло були кімнатної температури!, за допомогою міксера.

Для тіста на коржі для "Наполеону" мені більше подобається використовувати маргарин. У глибоку миску просіяти борошно, додати сіль і розпушувач, перемішати. До борошна натерти на грубій стороні тертки маргарин, перемішати. Влити холодне пиво і замісити еластичне тісто, як на вареники.
Для торта діаметром 16 см. тісто розділити на 12 рівних частин і відправити до холодильника на 40-60 хв. Далі кожну частину розкачувати тонко, я надавала округлу форму за допомогою тарілки.

Випікати недовго у гарячій духовці (190-200 градусів) до золотавого кольору, на сухій бляшці, яку трішки притрусити борошном, але тільки для першого коржа.
Насамкінець обрізки тіста розкатуємо і випікаємо корж для посипки готового торта.

Кожний корж промащуємо заварним кремом. Зверху "Наполеон" також змащуємо заварним кремом і посипаємо крихтами. Так, як на фото тортик виглядає відразу, ставимо його на ніч у холодильник, за декілька годин коржі від крему розм'якнуть і він трішки "впаде".

Смачного та ароматного чаювання!

Ну дуже смачно)))



- Дата публикации: 19.01.19 - 21:07
- Добавлен в кулинарную книгу: 26
- Рейтинг:4.933335(средняя оценка: 4.9, всего голосов: 15)
Оце так смакота
дякую
Отличный рецепт!
Спасибо)
Цікаве тісто,треба спробувати!
Люблю хрусткі наполеони! 
І я люблю)) рекомендую спробувати.
Обожаю Наполеон! Катерина, дуже аппетитний!!!
Дуже дякую. У нашій родині цей торт печемо завжди до кожного свята)))
Первый раз слышу, чтобы тесто на "Наполеон" было на пиве! Интересно!
И что, после стояния ночи в холодильнике коржи хрустят?
Ні, після ночі не хрустять.
Катюша, интересный рецепт тортика, не знала, что можно печь на пиве, надо попробовать. Люблю "Наполеон", но последнее время не готовила. Благодарю за рецепт
Я також дуже люблю цей торт. Існує чимало рецептів, цей мені дуже сподобався. Рекомендую))
Катюша, поздравляю с рецептом недели.
Спасибо большое
Дякую)
Поздровляю з рецептом недели!
Дуже дякую)
Катюша, прекрасный тортик! Поздравляю с рецептом недели!

дякую
Вітаю з рецептом тижня!
Дякую дуже приємно