Торт "Пишна краса"

Торт "Пишна краса"

Торт з ванільним смаком, легким та ніжним крем-суфле, пишний та красивий. Він не дуже солодкий, збалансований. Дуже смачно з чашечкою чорного кофе, або з чаєм, яскраво поданий на святковий стіл такий торт створює гарний настрій. На перший погляд рецепт не простий, це не так, готується «Пишна краса» легко та з задоволенням.

Список ингредиентов

  • жовток яєчний (бісквіт)10 шт.
  • розпушувач тіста (бісквіт)2 ч.л
  • цукор (бісквіт)250 гр.
  • борошно (бісквіт)300 гр.
  • сметана (бісквіт)5 ст. л.
  • ванільний цукор (бісквіт)1 пакет
  • білок яєчний – 10 шт. (крем-суфле)10шт.
  • цукор (крем-суфле)200 гр.
  • желатин (крем-суфле)45 гр.
  • вода (крем-суфле)175 мл.
  • вершкове масло (кімнатної температури) (крем-суфле)300 гр.
  • молоко згущене (кімнатної температури) (крем-суфле)400 мл.
  • декорза смаком

Способ приготовления

Готуємо бісквіт. В цукор додати ванільний цукор.

Відокремити білки та жовтки. Білки прибрати в холодильник.

Жовтки збити з цукром.

Додати сметану, борошно, розпушувач. Збити.

На дно роз’ємної форми для випікання покласти пекарський папір, змазати вершковим маслом, також промазати бортики форми. У мене форма d= 23 см. Тісто вилити в форму та випікати в попередньо розігрітій духовці до 200 С 30-40 хв. Перевірити на суху скіпку.

Готовий бісквіт охолонути. Бісквіт в готовому вигляді не дуже високий.

Охолоджений бісквіт розрізати на дві частини уздовж. На фото видно, що коржі в дірочку і промащувати їх не має потреби.

Один з коржів перетворити на крихту, не дуже дрібну, можна розрізати на шматочки та перетерти руками. Підготовку коржів закінчено, будемо готувати крем-суфле.

Готуємо крем-суфле. Білки збити з цукром та ванільним цукром до стійких піків.

В окремій ємності збити масло вершкове з згущеним молоком.

Желатин замочити у воді, підігріти до розчинення.

До збитих білків додати вершкову масу та желатин. Збити хвилинку, щоб наші складові гарно змішалися.

Збираємо торт. В чисту роз’ємну форму, в якої випікався бісквіт, покладаємо цілий корж.

Викласти половину крем-суфле, розрівняти. Крем-суфле гарно лягає на корж, слухняний.

Зверху покласти частину бісквітної крихти, я ще поклала 20 гр. ягід журавлини. Трохи вдавити бісквітну крихту в крем-суфле.

Додати другу частину крем-суфле та засипати крихтою. Поставити в холодильник на 2 години, я залишаю на ніч.

Застиглий торт звільнити від форми, покласти на блюдо та прикрасити. Я зверху посипала арахісовою крихтою та нанесла сіточку з вишневого варення.

Пригощаємо рідних пишним, смачним, яскравим тортом.

Неймовірна смакота!!!!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Справді красивий. І пишний!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Дякую

Аватар пользователя Лепачка
3 уровень

Лилечка, от меня плюсик за пречудесный тортик!

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Спасибо, Валюша!

Аватар пользователя Лепачка
3 уровень

Чудесный!)

Аватар пользователя Julcook
4 уровень

Спасибо!

Аватар пользователя Лепачка
3 уровень

Чудесный тортик!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень