Торт "Наполеон"

Аватар пользователя Иришка
Кулинар 7 уровня
Торт "Наполеон"

На вечерю в нашій сімї заведено готувати торт. Так як мій чоловік дуже любить мамин наполеон на заварному кремові, вирішила його побалувати та трішки змінити рецепт. Торт отримали соковитий та дуже смачний, що було оцінено чоловіком. Тому поділюся і я свої рецептом смачного Наполеону

Список ингредиентов

  • для крему:
  • ванільний цукор2 стол.л
  • жовтки 5шт
  • молоко1,5 л
  • цукор 350 гр
  • вершкове масло 200 гр+30гр
  • борошно 100 гр
  • для коржів:
  • вода холодна 150 мл
  • сіль щіпка
  • горілка (або віскі, коньяк) 3 ст.л
  • маргарин400 г
  • оцет яблучний1 ст.л
  • борошно 700 гр
  • яйця 2 шт
  • для прикрашання:
  • фрукти на свій смак

Способ приготовления

Приготування коржів.
У склянці змішаємо 150 мл холодної води, 1 столову ложку оцту і 3 столових ложки горілки.
В іншій мисці збиваємо 2 яйця з сілью. Вливаємо воду до яєць та перемішуємо.

Потім 400 гр маргарину кімнатної температури переминаємо в глибокій катрулі (в других рецептах беруть холодне масло та нарізають кубиками, як на мене то на смаку це ніяк не відобразилось) та зверху просіюємо 700 гр борошна. Добре перемішуємо в крихту.
Потім виливаємо яєчну суміш. Замішуємо тісто. Отримане тісто розділяємо на 10 частин.
Ставимо в морозильну камеру на 1 годину вимішане тісто.
По закінченню часу розкатуємо тісто під бажаний розмір.
Випікаємо коржі при розігрітій духовці до 220º С духовці 5-7 хвилин. Виделкою тісто не наколюю тому тісто вздувається.
Таким чином випікаємо всі коржі. Можна їх відразу ж підігнати під потрібний розмір, але я ще цього не робила.

Заварний крем:
У каструлю наливаємо 1,4 літра молока, додаємо ванільний цукор і доводимо до кипіння.

Далі у каструлі розтираємо 5 жовтків та 350 гр цукру.
Додаємо в жовткова масу 50 мл холодного молока і розмішуємо до однорідності.
Далі добавляємо борошна (100гр) і добре перемішуємо.

Додаємо ще 50 мл холодного молока і знову добре перемішуємо. Повинна бути ідеальна однорідна суміш.
Коли молоко закипить, вводимо в жовтки, добре перемішуючи вінчиком, щоб жовтки не згорнулися.

Після того як ми змішали все гаряче молоко з жовтковою масою, переливаємо одержану суміш в каструлю з товстим дном і ставимо варитися на невеликий вогонь, постійно помішуючи, поки крем не загусне
Після того коли крем загусне, додаємо 30 гр вершкового масла, перемішуємо і залишаємо остигати під кришкою при кімнатній температурі.
Даємо коржам охолонути.
Та перемащуємо кремом. Крему не жаліємо. Так як у нас коржі воздушні то по закінченню перемазування коржів рукою або досточкою трішки надавлюємо зверху щоб вони трішки осіли і були більш рівніші, але не дуже нажимаємо.
Потім можна підрівняти коржі ножем і один корж подрібнюємо в крошку та обсипаємо зверху та по бокам.

Ставимо торт в холодильник та вже на наступний день украшаємо за бажанням.
В розрізі отримуємо повітряний соковитий торт. При підрахунку коржів отримали не менше 20шт, за рахунок вздутих коржів.
Горілка звісно випарувалась, але коржам вона дала ніжність і хрусткість.

Бажаю солодкого життя!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Шикарний торт

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Вкусный тортик!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Мммм... і мені шматочок, будь ласка, передайте!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Ірина, ваш тортик виглядає дуже апетитно. Я ніяк не наважусь його спекти. Завжди пече моя подруга для мене .Але її рецепт вища математика: одне тісто вкатати в інше.... Взяла на озброєння ще ваш рецепт.

Аватар пользователя барахтянка
3 уровень

Дякую! Торт легкий в приготуванні, тому можете готувати не переживаючи.

Аватар пользователя Иришка
7 уровень

Дівчатка, забула додати. Я написала 200гр масла +30гр - для приготування крему. Коли масса буде готовою то додаємо 30гр масла, а якщо бажаєте крем більш пухким то за бажанням ще вводите масло додаючи потроху та добре збиваючи, але не забувайте, що і крем і масло повинні бути однакової температури. Цього разу я не добавляла так багато масла. Дякую, вибачте за поправки.

Аватар пользователя Иришка
7 уровень

Надзвичайно смачний та легкий у приготуванні Наполеон, все вийшло з першого разу. Смачно як у дитинстві. Дякую

Аватар пользователя Lu-lu
0 уровень

На здоров я! Дуже рада що довірились рецепту та приготували! Всього Вам найкращого!

Аватар пользователя Иришка
7 уровень