Молочні булочки до чаю

Аватар пользователя gutka
Кулинар 7 уровня
Молочні булочки до чаю

Ці неймовірно повітряні й ароматні молочні булочки відмінно підходять для сніданку, як у солодкому варіанті з варенням, джемом або шоколадною пастою, так і зі солоною версією: з маслом та шинкою, сиром або овочами, вони однаково смачні.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне480-500 г.
  • дріжджі сухі7 г.
  • цукор 70 г.
  • масло вершкове50 г.
  • яйце куряче1 шт.
  • сіль0,5 ч.ложки
  • сухе молоко30 г.
  • молоко цільне тепле250 мл.
  • крім того:
  • олія та масло для змащування
  • яйце
  • насіння кунжуту

Способ приготовления

Тісто я замісила за допомогою свого помічника, кухонного комбайна. Всі складові для приготування тіста повинні мати кімнатну температуру, а молоко має бути теплим 38-39 градусів.
У чашу для замісу тіста налити тепле молоко 250 мл., всипати 15 г. цукру та сухі дріжджі 7 г. перемішати і залишити в теплому місці аби дріжджі запрацювали (до утворення "шапочки") далі додати яйце, решту цукру, сіль, сухе молоко, перемішати за допомогою вінчика. Всипати просіяне борошно. У мене сьогодні суміш пшеничного 450 г. та борошна із зеленої гречки 50 г.
Далі, за допомогою насадки для замісу тіста, перемішуємо всі інгредієнти до їх повного поєднання, насамкінець додаємо порізане на шматочки вершкове масло. Замісити еластичне тісто. Перекласти до миски, попередньо змащену рослиною олією.
Накрити миску чистим рушником та поставити в тепле, без протягів місце, для підйому (близько години).

Потім тісто добре обім'яти, на присипаній борошном дошці сформвати пласт, розкачати в прямокутник.

Скласти тісто втроє.

І ще раз розкачати й скласти втричі. Повторити двічі.

Потім розділити тісто на 14-16 рівних частин і сформувати колобочки.

Підготувати форму для випічки: вистелити пергаментом та змастити вершковим маслом. Кожен колобочок розкатати тоненько.

Скласти вдвоє, як на фото.

і загорнути щільно рулетиком.

Сформовані булочки викладати на деко. Накрити полотняним рушником і поставити у тепле місце, аби булочки збільшились в розмірі.
Духовку розігріти до 180 градусів.

Перед випічкою булочки змастити збитим яйцем. За бажаням притрусити насінням кунжуту.

Випікати 20-30 хвилин. Все залежить від вашої духовки.

Готові молочні булочки викласти на решітку для охолодження.

Булочки неймовірно повітряні.
До столу подавала з вершковим маслом та домашнім варенням.

Смачного та ароматного Вам чаювання!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дуже смачні булочки!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

дякую)

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Добренькі булочки

Аватар пользователя Youlik
1 уровень

дякую, було смачно)))

Аватар пользователя gutka
7 уровень

Так смачно написано, що, здається, я зараз йду замішувати тісто!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Рекомендую, я б їх щодня пекла)))...(але не за горами весна)

Аватар пользователя gutka
7 уровень