Калач "Троянда"

Аватар пользователя vorobyshek
Кулинар 6 уровня
Калач "Троянда"

Цей смачний та гарний калач з двома начинками: какао та горіхи.
Дуже просто та смачно.
До чаю саме воно. Пригощайтеся!

Список ингредиентов

  • тісто:
  • борошно вищого гатунку або цільнозернове560 г
  • тепла вода330 мл
  • смалець40 г
  • цукор120 г
  • ванільний цукорза смаком
  • дріжджі сухі швидкорозчинні2 ч.л.
  • сіль0.5 ч.л.
  • яйце куряче для змащування1 шт
  • начинка:
  • смалець2 ст.л.
  • цукорза смаком
  • какао-порошок2-3 ст.л.
  • волоскі горіхи1 склянка

Способ приготовления

Спочатку я готую опару, для якої беру усього від загальної кількості: 1 ст.л борошна( у мене цільнозернове)+ 1 ч.л. цукру+ 2 ч.л. дріжджів( у мене сухі швидкорозчинні Львівські)+ 3 ст.л. теплої води= змішати та під харчову плівку. У тепло на 10 хвилин.
Смалець я розтоплюю.
Борошно цільнозернове або вищого гатунку просіюю через сито для того, щоб борошно наситити киснем.
Далі я замішую тісто у хлібопічці на режимі 1 година.
Ось таке тісто вже готове.

Поділяю його на дві частини: нерівномірні( одна більша, друга трохи менша).
Розкочую у пласт.
Меншу частину тіста змащую розтопленим смальцем, притрушую цукром ( ми ласіни, тому побільше) та зверху какао.
Розподіляю по усій половинці тіста.
Та розкочую качалкою, вдавлюючи начинку в тісто.

Згортаю у рулет, один кінець зліплюю.
Після посередині роблю розріз по всій довжині.

Переплітаю косой та з'єдную кінці.

Згортаю у равлик та на деко з пергаментом.

Повернемося до більшої частини тіста.
Також змастити смальцем, притрусити цукром та подрібненими горіхами.
Також трохи придавити горіхи, щоб не випадали.

Згорнути у рулет, також розрізати по довжині, також сплести косу.
Потім цю косу перенести на деко та оплести навколо равлика з какао.
Залишити на підйом на 15 хвилин, потім ще, доти нагрівається духовка.
Випікати 20 хвилин при 180 градусах на конвекції, після змастити збитим яйцем та ще хвилин 5-10 на нижньому нагріві до сухої зубочистки.

За допомогою пергаменту акуратно перенести калач на піднос.
Дати охолонути.

Та смачного чаювання!

Це частинка з горіхами.
Вона більше хрустка завдяки горіхам, але тісто м'яке та пухке.

А це частинка з какао.
Коли калач охолов, то воно як карамелька. Смачно, солодко та більш м'яко, ніж частина з горіхами.
Смачного чаювання і вам!