Торт "Медяник"

Хочу вам запропонувати дуже смачний медяник, який я готую вже багато років. Цей тортик завжди дуже любили мої діти, коли були маленькими, але і зараз я їх іноді балую смачненьким.
- Время приготовления: 2 часа
- Количество порций: 8
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Смачне чаювання»
Список ингредиентов
- масло вершкове — 100 г
- яйця — 2 шт.
- цукор — 200 г
- мед — 2 ст.л.
- сода — 1 ч.л.
- борошно — 450-500 г
- крем:
- масло вершкове — 200 г
- варене згущене молоко — 400 г
- для просочення:
- молоко — 100 мл
- волоські горіхи — для обсипки
Способ приготовления

Вершкове масло нарізати на частини і викласти в глибоку миску, додати мед і цукор.

Поставити миску на водяну лазню, помішувати вінчиком, поки вся маса не стане однорідною. Додати в миску соду, готувати помішуючи ще одну хвилину. Миску з тістом зняти з водяної лазні і дати остигнути до ледве теплого стану.

Потім по одному розбити в миску яйця і збити до однорідності маси.

Частинами просіяти в тісто борошно, добре перемішати.

Коли ложкою замішувати буде складно, продовжити заміс руками.

Готове тісто розділити на 8 частин, але потім з обрізків у мене вийшов ще один корж.

Тісто розкачати на пергаменті за допомогою качалки. За шаблоном обрізати круг. У мене коржі по 21 см Зайве тісто прибрати і ретельно наколоти корж вилкою. Розкотати усі коржі за таким же принципом.

Розігріти духовку до 200 градусів і пекти кожен корж 4-5 хвилин. Обрізки тіста розкотати і довільно випекти в самому кінці, вони знадобляться для обсипання "Медяника". Усі коржі скласти стопкою на пергаменті.
Для обсипання поламати на частини обрізки і зайвий корж, скласти все у блендер, додати волоські горіхи і перемолоти усі шматочки в крихту.

Приготувати крем з вареного згущеного молока. Усі продукти для крему мають бути кімнатної температури. У чаші блендера збити м'яке вершкове масло, потім по ложці додавати варене згущене молоко.

На тарілку по черзі викладати медові коржі, швидко змастити кожен корж молоком і потім - кремом.

Обсипати "Медяник" підготовленою крихтою. Прикрасити на свій смак. Прибрати торт в холодильник на декілька годин для просочення.
Готовий і просочений торт розрізати на порції і подавати до чашки кави, а можна і з молоком або чаєм.
Смачного!
- Дата публикации: 10.02.19 - 01:05
- Добавлен в кулинарную книгу: 4
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 4)
Смакота!!!
Спасибо Оксаночка!
Апетитний шматочок на фото, люблю такі десерти
Спасибо Катюша!
Лика, вкусный, аппетитный медовик, сто лет не готовила...
Спасибо Валюша!
Я редко готовлю, но очень люблю, вкусный 
Обожаю медовики! Вкусно!
Спасибо Наташенька!