Торт "Медяник"

Аватар пользователя lakshmi
Кулинар 7 уровня
Торт "Медяник"

Хочу вам запропонувати дуже смачний медяник, який я готую вже багато років. Цей тортик завжди дуже любили мої діти, коли були маленькими, але і зараз я їх іноді балую смачненьким.

Список ингредиентов

  • масло вершкове100 г
  • яйця2 шт.
  • цукор200 г
  • мед2 ст.л.
  • сода1 ч.л.
  • борошно450-500 г
  • крем:
  • масло вершкове200 г
  • варене згущене молоко400 г
  • для просочення:
  • молоко100 мл
  • волоські горіхи для обсипки

Способ приготовления

Вершкове масло нарізати на частини і викласти в глибоку миску, додати мед і цукор.

Поставити миску на водяну лазню, помішувати вінчиком, поки вся маса не стане однорідною. Додати в миску соду, готувати помішуючи ще одну хвилину. Миску з тістом зняти з водяної лазні і дати остигнути до ледве теплого стану.

Потім по одному розбити в миску яйця і збити до однорідності маси.

Частинами просіяти в тісто борошно, добре перемішати.

Коли ложкою замішувати буде складно, продовжити заміс руками.

Готове тісто розділити на 8 частин, але потім з обрізків у мене вийшов ще один корж.

Тісто розкачати на пергаменті за допомогою качалки. За шаблоном обрізати круг. У мене коржі по 21 см Зайве тісто прибрати і ретельно наколоти корж вилкою. Розкотати усі коржі за таким же принципом.

Розігріти духовку до 200 градусів і пекти кожен корж 4-5 хвилин. Обрізки тіста розкотати і довільно випекти в самому кінці, вони знадобляться для обсипання "Медяника". Усі коржі скласти стопкою на пергаменті.
Для обсипання поламати на частини обрізки і зайвий корж, скласти все у блендер, додати волоські горіхи і перемолоти усі шматочки в крихту.

Приготувати крем з вареного згущеного молока. Усі продукти для крему мають бути кімнатної температури. У чаші блендера збити м'яке вершкове масло, потім по ложці додавати варене згущене молоко.

На тарілку по черзі викладати медові коржі, швидко змастити кожен корж молоком і потім - кремом.

Обсипати "Медяник" підготовленою крихтою. Прикрасити на свій смак. Прибрати торт в холодильник на декілька годин для просочення.
Готовий і просочений торт розрізати на порції і подавати до чашки кави, а можна і з молоком або чаєм.
Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Смакота!!!

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Спасибо Оксаночка!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Апетитний шматочок на фото, люблю такі десерти

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Спасибо Катюша!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Лика, вкусный, аппетитный медовик, сто лет не готовила...

Аватар пользователя Ганка
6 уровень

Спасибо Валюша! Я редко готовлю, но очень люблю, вкусный

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень

Обожаю медовики! Вкусно!

Аватар пользователя Наталья Man
6 уровень

Спасибо Наташенька!

Аватар пользователя lakshmi
7 уровень