Торт " Пташине молоко"

Склянка - 250мл. Рецепт від Іри Татарин.
- Время приготовления: 2,5 часа
- Количество порций: 4-6
Список ингредиентов
- тісто:
- яйця — 4 шт.
- цукор — 1 склянка
- 3ст.л.какао+борошно - щоб вийшла склянка
- 1ч.л. розпушувача
- 5ч.л.холодної води
- крем:
- 2 склянки молока
- 4ст.л. манки
- 250г. цукру-пудри
- 200г. масла
Способ приготовления

Спочатку збиваємо яйця з цукром до пишності, додаємо воду , збиваємо і аж тоді додаємо сухі інгредієнти. Я все робила міксером.

Викласти тісто у форму (в мене 20см) і пекти при 180С - приблизно 30 хвилин до сухого сірничка ( я того разу пекла 40хв).

Коли корж охолоне розрізати його на два та перемастити кремом.

Готуємо крем: спочатку варимо манку на молоці ( коли молоко закипить, додаємо потихенько помішуючи крупу і помішуючи варимо до готовності 8-10 хв). Охолоджуємо.
Масло збиваємо з цукром-пудрою, потім по ложці додаємо охолоджену манку і добре збиваємо, я ще додала сік лимона.

Зверху я залилила шоколадом (розтопила плитку шоколаду+ 2 ст.л. сметани).

Смачного!

- Дата публикации: 14.02.19 - 19:47
- Добавлен в кулинарную книгу: 12
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 6)
Смачний тортик!
Дякую, Наталя
Він дійсно дуже смачний.
Я теж з таким кремом роблю " Пташине молоко"
Смачний крем
Ніжний тортик!
Дякую, він таким і був)
Оксана,дуже дякую за рецепт торту! Готувала сусіду на ювілей 75 років,вирішила зробити приємно дідусеві,завдяки тобі та торту вдалося. Пекла на 6 яєць,форма в мене була велика,та ще додала вишні,та трохи сиропу,все інше по рецепту. Дуже сподобався торт!
Наталя, дуже приємно! На здоров"я!!! Я на наступний раз теж думала вишні додати) Як приємно, що дідусь був задоволений. Міцного здоров"я йому бажаю!!!
Дуже дякую за побажання!