Маковий пирiг

Аватар пользователя Ганка
Кулинар 6 уровня
Маковий пирiг

"Пирiг на столi - свято дома". Приготуемо смачний, дуже маковий пирiг зi шматочками яблук. Пирiг швидко та легко готуется.

Список ингредиентов

  • борошно300 г
  • цукор200 г
  • олія соняшнекова рафінована12 ст. л.
  • яйца4 шт.
  • сода1 ст. л.
  • оцет яблучний2 ст. л.
  • родзинкі100 г
  • яблука700 г
  • мак200 г
  • цукор150 г
  • молоко200 мл

Способ приготовления

Мак висипати в невеличку кастрюлю, залити кіпятком, закрити кришкою, залишити на 30 хвилин. Потім воду злити. Мак розмолоти блендором до пюре. До змолотого маку додаемо 150 г цукру, вливаемо молоко, доводимо на вогні до кіпіння, вогонь зменьшуемо, варимо до густоти, приблизно хвилин 20.

Яблука помити, почистити та нарізати на маленькі шматочки.

Взбити яйца, цукор та олію міксером.

До взбитої маси додати соду погашену оцтом, а потім поступово додаемо борошно, добре перемішуемо.

Додаемо шматочки яблук, перемішуемо.

Додаемо родзинки, перемішуемо.

Додаемо мак, перемішуемо.

Беремо форму діаметром 30 см, змащуемо її оліею, виливаемо приготовлено тісто.

Випікаемо пиріг в розігрітой до 180 градусів духовці до сухої шпажки, приблизно 45-50 хвилин. Охолоджений пиріг краще зберігати в закритому контейнеру.

Пиріг можно притрусити цукровою пудрою або залити любою шоколадноюглазурью.

Смачного!

Весняного настрою!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Отличный пирог, и с яблоками, и с орехами, изюм, мак - очень вкусно!

Аватар пользователя Nika_G
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя Wallece
4 уровень

Дякую! Пирог очень вкусный, и чем дольше стоит, тем вкуснее становится.

Аватар пользователя Ганка
6 уровень