Пісний хліб на воді

Аватар пользователя a-lesa
Кулинар 6 уровня
Пісний хліб на воді

Простий рецепт і прекрасний результат.

Мені подобається починати готувати цей хліб звечора, коли наступний день вихідний у родини. Коли всі вдома, можна насолодитися цим ритуалом - приготування хлібу своїми руками.

Список ингредиентов

  • мука300 гр
  • вода200 мл
  • сіль1/2 ч.л
  • дріжжі сухі1/2 ч.л

Способ приготовления

Фото-кроків буде чимало, щоб більш детально описати процес приготування.

Вода кімнатної температури, можливо ледь-тепла.
Дріжжі додати в склянку, перемішати і залишити щоб вони активувались, коли з'явиться пінка ви будете впевнені що дріжжі активні і не підведуть.

Муку обов'язково просіяти, так вона збагатиться киснем і готовий продукт буде більш пухкеньким.

В просіяну муку додати сіль, додати воду з дріжжами, перемішати ложкою.

Квапитись не потрібно, ретельно все перемішати - зрештою отримаємо дуже липке але однорідне тісто.
Перекласти в чисту миску, накрити плівкою і залишити при кімнатній тепературі на 1-2 години.

За цей час тісто підійшло і збільшилося у розмірі. Тепер необхідно тісто поставити до холодильника на ніч, тобто орієнтовно на 10-12 годин.

За ніч тісто ще збільшується у розмірі, це помітно. Структура стає більш однорідною і не липкою.

Листок бумаги для запікання притрусити мукою і перекласти тісто з миски.
Долонями трішки розрівняти, правий і лівий край тіста скласти до середини.

Потім верхній і нижній край загорнути - ніби склали конверт.

Потім поступово, йдучи по-колу, защипнути тісто ніби в пучечок (на фото гарно видно)

Перевернути "швом" до низу і отримаємо гарний колобок. Зверху трішки присипати мукою, накрити рушником і залишити на 1-2 години при кімнатній температурі або в теплі.

Підготувати чугунний посуд з кришкою - наприклад казан. Духовку розігріти до 250 градусів, поставити туди ємність з кришкою і добре прогріти.

Обережно!
Гарячу ємність дістати з духовки, відкрити кришку, перекласти тісто прямо на бумазі для запікання в казан, гострим ножем зробити на хлібині надрізи, накрити кришкою і постаити в розігріту духовку.
Випікати 20 хвилин під кришкою, потім кришку зняти і ще 20 хвилин пекти без кришки при температурі 200 град..
Але орієнтуватися по вашій техніці! (слідкувати щоб не згорів)

Дістати хліб і викласти на решітку, дати хлібу вдпочити.
Скоринка по всій хлібині буде дуже хрустка, але нарізати потрібно тільки коли він вихолоне.

Свіжий, ароматний, м'якенький хліб - готовий.

Смачного вам і вашим близьким.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

А цукор чому не додаєшь?
Якось я вирішила спробувати та спекти хліб без цукру.
Як мені, так і моїй родині не вистачило смаку у готовому хлібі.
Тому я завжди печу хлвб з цукром.

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Я познакомилась з цим рецептом саме у такому виглядi, тому практикую саме так))
Але, за бажанням, дрiбку цукру можна додавати

Аватар пользователя a-lesa
6 уровень

Чудові фото, смачний хліб, також люблю його пекти)))

Аватар пользователя gutka
6 уровень

Дякую за комплiменти

Аватар пользователя a-lesa
6 уровень

Олеся, очень аппетитный, мягкий , воздушный хлеб, да еще с хрустящей корочкой. Супер!

Аватар пользователя Ганка
6 уровень

Спасибо большое корочка здесь и правда невероятная, видио из-за чугунно формы для запекания

Аватар пользователя a-lesa
6 уровень

Дякую!

Аватар пользователя Wallece
4 уровень

Аватар пользователя a-lesa
6 уровень

Чудовий хліб!

Аватар пользователя golkka
5 уровень

Дякую

Аватар пользователя a-lesa
6 уровень

Хліб виглядає приголомшливо!

Аватар пользователя Краля
6 уровень