Торт шоколадний

Дуже смачний, насичений, мега шоколадний торт з малиновою ноткою. Це фантастика. Відмінний варіант на будь-яку урочистість, обов'язково приготуєте і порадуйте рідних і близьких.
- Время приготовления: 8 часов и более
- Количество порций: 5
- Кухня: Европейская кухня
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Смачна випічка»
Список ингредиентов
- борошно пшеничне (бісквіт) — 160 гр
- какао (бісквіт) — 40 гр
- яйце куряче (бісквіт) — 6 шт
- цукор (бісквіт) — 200 гр
- розпушувач (бісквіт) — 10 гр
- масло вершкове (бісквіт) — 60 гр
- ванілін (бісквіт) — дрібка
- малина (малиновий конфітюр) — 150 гр
- цукор (малиновий конфітюр) — 75 гр
- пектин (малиновий конфітюр) можно без нього — 1 ч.л
- вода (малиновий сіроп) — 80 мл
- цукор (малиновий сіроп) — 40
- малина (малиновий сіроп) — 20 гр
- вершковий сир альменте (крем чиз) — 300 гр
- вершки 33 % (крем чиз) — 80 мл
- пудра цукрова (крем чиз) — 40 гр
- шоколад молочний (крем чиз) — 50 гр
- шоколад темний (ганаш) — 200 гр
- вершки 33% (ганаш) — 200 мл
- шоколад темний (вензеля на торті) — 100 гр
- вершки 33% (вензеля на торті) — 100 гр
Способ приготовления

Насамперед треба випекти бісквіт, у мене це роз'ємне кільце в діаметрі 16 см, дно вистилаю щільною фольгою, а всередину вкладаю круг з пергаменту. Розігріваємо духовку до 160-170 градусів. У миску відправляємо яйця і цукор, добре збиваємо міксером хвилин 5-7. Далі частинами просіюємо суху суміш, знову збиваємо і у кінці вливаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо і виливаємо у форму. Випікаєм наш бісквіт до сухого сірника, за часом у мене було близько години.

Охолоджений бісквіт дістаємо і обмотуємо харчовою плівкою, відправляємо на ніч в холодильник.

Далі треба зварити малиновий конфітюр і сироп. Для цього в сотейник відправляю, малину у мене із заморожування, цукор і пектин. До воджу до кипіння і ще проварюю 5 хвилин. Далі знімаю з вогню охолоджую і перекладаю в кондитерський мішок, але в сотейнику трохи залишаю джему для сиропу.

У цей же сотейник з конфітюром я додаю воду і цукор, уварюю до закипання і розчинення цукру, знімаю з вогню, все сироп для просочення готовий. Конфітюр і сироп відправляю на ніч в холодильник.

Наступного дня можна робити крема і збирати торт. Для крему необхідно розтопити шоколад і в мисці перемішати міксером вершковий сир з вершками і пудрою. У кінці влити шоколад і ще перемішати.

Крем готовий, частину я відправляю в мішок, а частина в мисці.

Далі у бісквіта зрізаємо нерівну шапочку і розрізаємо на 3 частини.

Збираємо торт, промазуємо трохи кремом полдожку, викладаємо перший бісквіт, просочуємо сиропом.

Промазуємо кремом і робимо борт з крему по кругу, у всередину розподіляємо половину конфітюру.

І далі так само поступаємо з другим бісквітом, і накриваємо верхнім третім бісквітом. При цьому в процесі складання промазуємо і вирівнюємо наш торт кремом. На складання торта повинен піти увесь крем. Відправляємо охолоджувати наш торт у холодильник.

В принципі на цьому етапі наш торт повністю готовий, за бажанням можна розтопити вершки з шоколадом до однорідності і зробити ганаш, яким я обмазала і вирівняла наш торт після охолодження.

А так само для декору, я розтопила ще шоколад і вершки і відправила ганаш на 4 години в холодильник, потім збила його міксером в крем і відсадила вензелі на торт. Ну тепер точно вже все. Можна святкувати і пити чай. Смачного! І гарного настрою!
- Дата публикации: 14.04.19 - 16:50
- Добавлен в кулинарную книгу: 6
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 6)
Дякую за смакоту!
Виглядає дуже круто!
Уявляю, як це смачно!