Торт шоколадний

Торт шоколадний

Дуже смачний, насичений, мега шоколадний торт з малиновою ноткою. Це фантастика. Відмінний варіант на будь-яку урочистість, обов'язково приготуєте і порадуйте рідних і близьких.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне (бісквіт)160 гр
  • какао (бісквіт)40 гр
  • яйце куряче (бісквіт)6 шт
  • цукор (бісквіт)200 гр
  • розпушувач (бісквіт)10 гр
  • масло вершкове (бісквіт)60 гр
  • ванілін (бісквіт)дрібка
  • малина (малиновий конфітюр)150 гр
  • цукор (малиновий конфітюр)75 гр
  • пектин (малиновий конфітюр) можно без нього1 ч.л
  • вода (малиновий сіроп)80 мл
  • цукор (малиновий сіроп)40
  • малина (малиновий сіроп)20 гр
  • вершковий сир альменте (крем чиз)300 гр
  • вершки 33 % (крем чиз)80 мл
  • пудра цукрова (крем чиз)40 гр
  • шоколад молочний (крем чиз)50 гр
  • шоколад темний (ганаш)200 гр
  • вершки 33% (ганаш) 200 мл
  • шоколад темний (вензеля на торті)100 гр
  • вершки 33% (вензеля на торті)100 гр

Способ приготовления

Насамперед треба випекти бісквіт, у мене це роз'ємне кільце в діаметрі 16 см, дно вистилаю щільною фольгою, а всередину вкладаю круг з пергаменту. Розігріваємо духовку до 160-170 градусів. У миску відправляємо яйця і цукор, добре збиваємо міксером хвилин 5-7. Далі частинами просіюємо суху суміш, знову збиваємо і у кінці вливаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо і виливаємо у форму. Випікаєм наш бісквіт до сухого сірника, за часом у мене було близько години.

Охолоджений бісквіт дістаємо і обмотуємо харчовою плівкою, відправляємо на ніч в холодильник.

Далі треба зварити малиновий конфітюр і сироп. Для цього в сотейник відправляю, малину у мене із заморожування, цукор і пектин. До воджу до кипіння і ще проварюю 5 хвилин. Далі знімаю з вогню охолоджую і перекладаю в кондитерський мішок, але в сотейнику трохи залишаю джему для сиропу.

У цей же сотейник з конфітюром я додаю воду і цукор, уварюю до закипання і розчинення цукру, знімаю з вогню, все сироп для просочення готовий. Конфітюр і сироп відправляю на ніч в холодильник.

Наступного дня можна робити крема і збирати торт. Для крему необхідно розтопити шоколад і в мисці перемішати міксером вершковий сир з вершками і пудрою. У кінці влити шоколад і ще перемішати.

Крем готовий, частину я відправляю в мішок, а частина в мисці.

Далі у бісквіта зрізаємо нерівну шапочку і розрізаємо на 3 частини.

Збираємо торт, промазуємо трохи кремом полдожку, викладаємо перший бісквіт, просочуємо сиропом.

Промазуємо кремом і робимо борт з крему по кругу, у всередину розподіляємо половину конфітюру.

І далі так само поступаємо з другим бісквітом, і накриваємо верхнім третім бісквітом. При цьому в процесі складання промазуємо і вирівнюємо наш торт кремом. На складання торта повинен піти увесь крем. Відправляємо охолоджувати наш торт у холодильник.

В принципі на цьому етапі наш торт повністю готовий, за бажанням можна розтопити вершки з шоколадом до однорідності і зробити ганаш, яким я обмазала і вирівняла наш торт після охолодження.

А так само для декору, я розтопила ще шоколад і вершки і відправила ганаш на 4 години в холодильник, потім збила його міксером в крем і відсадила вензелі на торт. Ну тепер точно вже все. Можна святкувати і пити чай. Смачного! І гарного настрою!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Дякую за смакоту!

Аватар пользователя Wallece
4 уровень

Виглядає дуже круто!

Аватар пользователя Kukurooza
4 уровень

Уявляю, як це смачно!

Аватар пользователя Краля
6 уровень