Повітряна Паска!

Повітряна Паска!

Цю прекрасну Паску я готувала цього року на Великодень. Можу сказати що це приголомшливий кекс з сухофруктами і цукатами обов'язково сподобається Вам і Вашим близьким. Повітряна, структурна, ароматна здоба це просто диво. Рекомендую випекти і оцінити.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне (опара)255 грам
  • тепло молоко або вершки (опара)360 мл
  • найсвіжіші дріжджі (опара)50 грам
  • цукор (опара)3 ч.л
  • яйца курячі (тісто)6 шт + 2 жовтка
  • цукор (тісто)330 грам
  • борошно пшеничне (тісто)825 грам
  • масло вершкове (тісто )150 грам
  • родзинки та цукати (тісто)300 грам
  • сіль, ванілін (тісто)дрібка
  • желатин швидкорозчинний (глазур) + вода1 ч.л + 2 ст.л
  • цукор (глазур) + вода200 грам + 4 ст.л
  • лимонний сік ( глазур )пару крапель

Способ приготовления

Спочатку потрібно зробити опару і для цього в теплому молоці розводимо свіжі дріжджі, додаємо цукор і борошно і замішуємо опару. Залишаємо в теплому місці хвилин на 15 для активації.

У чаші комбайна з насадкою вінчик відправляємо яйця, цукор, сіль і ванілін. Добре збиваємо до пишного стану хвилин 5-7.Так само можна збівати міксером. А далі робити заміс руками.

Далі в яйця відправляємо опару і половину просіяного борошна, міняємо насадку на гак. І починаємо перемішувати хвилин 5, потім додаємо вершкове масло кімнатної температури і залишок борошно, робимо заміс теста, мішаємо ще хвилин 15.

Тісто виходить рідкуватий, але так і повинно бути. Ми залишаємо в мисці під плівку на 1,5-2 години для підняття. І поки тісто підходить можна підготувати родзинки і цукати.

Ось таке в результаті має бути тісто.

Далі робимо обминання і додаємо цукати і родзинки.

Розподіляємо тісто на 1/3 по формами і залишаємо ще хвилин на 30-40 для підняття.

Розігріваємо духовку на 160-180 С градусов.І відправляємо наші Паски випікатися до сухої скіпки на 40-50 хвилин, дивлячись який розмір.

Ну ось і все, в результаті у нас така приголомшлива, повітряна Паска. Залишилося тільки глазур.

Для глазурі желатин залити водою для набухання. У сотейник відправляємо цукор і воду, нагріваємо до розчинення цукру, прибираємо з вогню, додаємо желатин і розчиняємо його в гарячому сиропі, додаємо пару крапель лимона і збиваємо нашу глазур міксером до білого та ущільненного стану, хвилини 3-4, відразу наносимо на Паски і прикрашаємо. Вона дуже швидко застигає. Ну ось в принципі і все. Доброго та Світлого Великодня.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Смакота!!!

Аватар пользователя Wallece
4 уровень

Дякую)

Аватар пользователя Ариадна
5 уровень

Красота та смакота!!!

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Симпатичні пасочки!

Аватар пользователя Краля
6 уровень