Паска до Великодня

Аватар пользователя gutka
Кулинар 6 уровня
Паска до Великодня

Рецептів пасочок велика кількість від найпростіших(лінивих ) до найскладніших, дбайливо збережених сімейних. Хочу поділитись з Вами одним зі своїх улюблених рецептів дуууже смачної святкової,дріжджової випічки до Великодня. Оскільки заміс тіста виконую за допомогою кухонної техніки його можна віднести до простих. За бажанням, під час замішування тіста, рекомендую додати улюблені сухофрукти, цукати чи горіхи, а з отриманого тіста можна формувати випічку різної форми.

Список ингредиентов

  • борошно пшеничне400-450 г.
  • дріжджі сухі2 ч. ложки
  • молоко тепле140 мл.
  • цукор100-120 г.
  • яйце куряче2 шт.
  • жовток1 шт.
  • масло вершкове (кімнатної температури)80 г.
  • дрібка солі
  • крім того:
  • білок
  • цукор
  • кокосове або мигдалеве борошно
  • крохмаль кукурудзяний
  • мигдаль

Способ приготовления

У чашу міксера влити тепле молоко (38 градусів), всипати чайну ложку цукру й сухі дріжджі, перемішати. Накрити рушником і поставити у тепле місце,на 5-10 хвилин, до утворення "шапочки" з пухірців.

Далі додати решту складників(просіяне пшеничне борошно вищого гатунку, цукор, сіль, яйця,жовток, вершкове масло) і за допомогою міксера, з насадками для вимішування тіста, все ретельно перемішати.

Миску з тістом накрити рушником і поставити у тепле, без протягів місце, щоб збільшилось удвічі.

Після того, як тісто підійшло, підготувати форми для випічки (я змащую олією) й розкласти тісто на 1/3 частини форми.
Накрити рушником і дати знову піднятись удвічі. Духовку нагріти до температури 180 градусів.

Для посипки зверху перед випікою готую крихту: для чого змішую білок, 60-70 г. цукру, кокосове борошно 20-25 г., крохмаль 5-6 г.
Тісто змащую білком і присипаю крихтами.
Можна просто змастити яйцем.

Насамкінець викладаю горішки й випікаю в гарячій духовці (180°) протягом 30-35 хвилин. Через 15 хв. вверх прикриваю фольгою, аби не підгорів.

Готовим пасочкам даю охолонути пару хвилин й обережно дістаю з форм, на решітку для повного охолодження.

Всім бажаю вдалої випічки!

Пасочки вийшли повітряними, неймовірно пухкими та дуже ароматними, зі смачною скоринкою та горішками. На свято пекла ще дві порції, тільки додавала до тіста родзинки, журавлину та в'ялену вишню.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Красота!!!

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

дякую

Аватар пользователя gutka
6 уровень

дуже гарна пасочка !. Уявляю яка вона смачна!

Аватар пользователя Youlik
1 уровень

Дійсно, дуже красиві пасочки! Мені до вподоби такий стиль оформлення)

Аватар пользователя Краля
6 уровень

Дякую.

Аватар пользователя gutka
6 уровень