Печиво "Зебра з горіхами"

Дуже д-д-д-д-доообре горіхово-солодке печиво. Часто дозволяю балувати своїх рідних домашньою випічкою на вихідні дні. Перелистуючи цікаві сайти побачила даний рецепт, який і випав сьогодні в меню. Спікши та покуштувавши, зробила свої висновки та можу поділитися з ними.
- Участие в конкурсе: Кулінарний конкурс «Рецепти з горіхами, цукатами та фруктами»
Список ингредиентов
- цукор — 120гр
- масло вершкове — 200гр
- жовтки — 3шт
- борошно — 350гр
- сметана — 2ст.л.
- какао — 3 ст.л.
- горіх — 1ст
Способ приготовления

Підготуємо всі інгредієнти

Просіюємо борошно та добавляємо в чашу холодне масло. Включаємо комбайнер та перемелюємо в крихти.

Далі добавляємо цукор та жовтки. Знову перемішуємо

Перемішуємо в комбайні до стану клубка а потім розділяємо тісто на дві частини. В другу частину добавляємо какао та сметану. Тісто отримуємо більш ніжніше.

Тісто пакуємо в пакети та в холодильник на 1 годину

Далі трішки клопітка робота . Підготуємо горіхи та тісто. Тісто кожного кольору ділимо на 4 частини. Потім по черзі кожне тісто розкатуємо в квадрат з рівними сторонами. Розкатуємо тоненько. Тісто міняємо кольорам коричневий-білий. Між кожним рядом тіста викладаємо горіх не дрібно пришені і не великим шаром, тому що коржі не можна буде нарізати та вони будуть стоями розвалюватись.

У мене вийшло 16 коржів.

Коли все тісто розкатали то трохи порівняємо края ножом та із оставшого тіста знову зробимо шар (у кого тіста хватило). Потім дане тісто качалкою підрівняємо і прокачаємо на поверхні коржів щоб тісто стало єдиним цілим.

Поставимо заготовку в морозильну камеру на 30 хвилин.

Нагріємо духовку до 170 градусів. Витянемо тісто та гострим ножом наріжемо на полоски 1-1,5см

Викладмо в духовці на противень застелений пергаментом та будемо випіками 15-20 хвилин. Чекаємо щоб тісто охололо та пригощаємось!

Приємного!
- Дата публикации: 08.06.19 - 17:20
- Добавлен в кулинарную книгу: 9
- Рейтинг:5(средняя оценка: 5, всего голосов: 3)
Чудове!)
Дякую)
Цікаве печиво