Пиріг з меренгою, горіхами і шоколадом

Пиріг з меренгою, горіхами і шоколадом

Пропоную приготувати дріжджовий пиріг з цікавою начинкою. Вона дуже подобається моїй донці, тому що у ній є шоколад.

Список ингредиентов

  • тісто:
  • молоко70 мл
  • вода 50 мл
  • цукор50 г
  • дріжджі (свіжі)13 г
  • масло вершкове70 г
  • яйце1 (або 2 жовтки)
  • борошно 300 г
  • сіль 0.5 ч.л .
  • начинка:
  • горіхи волоські 70 г
  • шоколад темний70 г
  • білок яєчний2 шт
  • цукор50 г

Способ приготовления

Воду з молоком нагріваємо до теплого стану (36-40 ͦС), додаємо цукор,розкришені дріжджі, перемішуємо та залишаємо хвилин на 30 для активації.

Яйце або 2 жовтки трохи збиваємо виделкою. Додаємо рідину з дріжджами, просіяне борошно, сіль, розм'якшене вершкове масло та замішуємо тісто.
Перекладаємо його у змащену олією миску, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці до збільшення в 2-3 рази.

Готуємо начинку. Волоські горіхи та шоколад подрібнити, щоб залишилися шматочки. Перемішати.

Коли тісто збільшиться в об'ємі в 2-3 рази, готуємо меренгу.
Збиваємо білки з дрібкою солі спочатку на низькій швидкості, а потім на великій до утворення піни. Поступово додаємо цукор, продовжуючи збивати, до утворення пиків.

Тісто обминаємо та розкачуємо в прямокутник розміром приблизно 45 * 25 см. Якщо тісто прилипає, можна трохи посипати борошна.

На тісто викладаємо збиті білки та розподіляємо їх, відступаючи від краю приблизно 2-3 см. З верхнього краю можна залишити і всі 5.
Посипаємо горіхами з шоколадом.

Завертаємо тісто в рулет, закінчуючи краєм, де залишили 5 см. Добре защипуємо край по шву.

З'єднуємо кінці рулету, ретельно защипуючи тісто.
Акуратно перекладаємо пиріг на застелене папіром деко швом донизу. У середину я поставила маленьку форму, обернуту папіром. Накриваємо рушником і даємо збільшитися в обсязі в 1,5-2 рази.

Гострим ножем або кухонними ножицями робимо надрізи уздовж зовнішнього краю.
Змащуємо пиріг жовтком.
Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку та випікаємо 30-40 хвилин до золотистого кольору.

Даємо охолонути.

За бажанням посипаємо цукровою пудрою.

Приємного апетиту!