Домашній квас

Домашній квас
  • Время приготовления: 8 часов и более
  • Количество порций: 10

Список ингредиентов

  • 5 л холодної води
  • 2 столових ложки цикорію (звичайного, без всяких добавок )
  • 1 ч.л. лимонної кислоти
  • 650 гр цукру (якщо любите менш солодкий, то цукру можна взяти менше
  • дріжджі сухі1/2 пачки 11грамової

Способ приготовления

Все перемішуємо(крім дріжджів) і ставимо на вогонь щоб закипіло.

Як закипить, виключаємо вогонь і нехай охолоджується до стану парного молока. Тоді засипаємо 1/2 пачки дріжджів сухих (пачка 11г.) - в мене Сафт Момент.

Залишаємо години на 3-4, має з'явитися піна (якщо вийде не такий різкий, то можна залишити на ніч в теплому місці).

Як побачили, що з'явилася піна, пробуємо на смак (вже повинен бути як квас тільки не холодний), далі розливаємо в тару і ставимо в холодильник для охолодження.

Обов"язково потрібно розлити в банки або пляшки, якщо він буде в баняку то втратить газованість.

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Квас делается из ржаного хлеба, а это скорее напиток. Хороший напиток для летней жары. http://food.ua/recipes/41466

Аватар пользователя Nika_G
6 уровень

Для вас напій, а для інших квас, я вас здивую але є квас з бузини, з полуниці і т.д. , і це не я таку назву придумала а відомі кулінарні шеф-повари.

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

До речі квас роблять не тільки на основі хліба, а це один із варіантів) відкрийте в Google і прочитайте

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень
  • tom
  • 26.06.19 - 09:49
  • #

Nika_G не пишіть дурниці, а почитайте спочатк https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B2%D0%B0%D1%81

Аватар пользователя tom
1 уровень

Кулінарні блогери та шеф-повари

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Соглашусь с Оксаной, ведь квас - это напиток, который бродил, а что послужило его основой - вопрос второстепенный.
И отдельно спасибо за рецепт, буду пробовать!

Аватар пользователя Lana18
5 уровень

Дякую Спробуйте, він досить легко готується та смачний)))

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Цікавий рецепт. І цікавий саме тим, що відносно швидко виходить готовий напій.
Питання - Ви пишете, що треба розлити в банки і пляшки, щоб не втратив газованості, а закривати кришками (корками) їх треба? Звичайну кришку з банки газом не зірве?

Ще від себе можу порадити цікавий рецепт квасу на основі житнього солоду, кожне літо його робимо. Принцип той же, тільки спочатку робиться закваска (концентрат), а потім на його основі - квас. З 250г. солоду виходить 1 л. закваски, а з неї кожен день по 3 літри квасу. Загалом десь на 12-15 літрів вистачає.
Якщо кому буде цікаво, рецепт тут - https://ecoproduct-shop.com.ua/blog/-kvas-domashnij-iz-rzhanogo-soloda

Аватар пользователя makvar
0 уровень

Звичайно, що закрити) Не зірве, не переживайте

Аватар пользователя oksana_sadova77
6 уровень

Аватар пользователя makvar
0 уровень